Laptop Asus K53U-SX072D

Un laptop ieftin nu înseamnă întotdeauna un laptop vechi și prost. Cei de la ASUS s-au încăpățânat și au vrut să ne arate că se pot face și laptopuri ieftine cu o configurație foarte bună pentru o persoanele ce îl vor folosi pentru aplicații de tip office sau multimedia.

Asus K53U-SX072D nu este doar un laptop ieftin, ci este și un laptop cu un design foarte reușit și cu o configurație echilibrată numai bună de navigat pe internet sau vizionat filme. Chiar dacă nu este un laptop de ultimă generație eu zic că la prețul cu care se vinde este o ofertă de nerefuzat. Pentru a vă convinge citiți acest review până la capăt și veți vedea că este un laptop care nu trebuie ratat (asta dacă sunteți în căutarea unui laptop).

Asus K53U-SX072D din fataAsus K53U-SX072D inchisAsus K53U-SX072D tastatura

 

 

 

 

 

Vezi aici prețul, detalii și alte imagini …

Asus K53U-SX072D are un procesor de o generație mai veche însă suficient de bun pentru aplicațiile specificate mai sus. Este vorba despre AMD Dual-Core E350, care folosește tehnologia 40 nm și care rulează la frecvența de 1600 Mhz cu o memorie cache de 1024 KB (1MB). Display-ul este unul cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch și care are o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli. Este un display de tip Glare (Lucios) care vă va împiedica să petreceți prea mult timp cu el în soare.

Are o memorie RAM de 2GB, deci puteți să stați liniștiți pentru că acesta suportă Windows 7 și nu numai că îl suportă ci va rulă fără nici o problemă. Însă dacă crezi că nu îți e de ajuns 2GB de RAM atunci îi mai poți adăuga încă 6GB deoarece acesta suportă un maxim de 8GB. Iarăși dacă vrei să îți copii toate pozele sau filmele pe laptop poți să stai fără probleme pentru că are un hard mare zic eu, capacitatea de stocare fiind de 320 GB. Are o viteză de rotație de 5400 rotații pe minut însă pentru o viteză mai mare vă recomand un SSD.

Placa video este una integrată dar care vă va permite să vă jucați și ceva jocuri care cer resurse mai puține gen CS sau NFS. Însă chiar dacă este integrată aceasta este una de tip HD, deci suportă și redă filmele în format HD fără probleme. Este model HD 6310 și este produsă de AMD. Mai jos aveți și un video în care o puteți vedea la treabă cu jocul Crysis 2.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=-KF1bf5bTyU[/tube]

La capitolul autonomie acesta are o baterie de tip Li Ion cu 6 celule ce vă va ține online aproximativ 3 ore. Cântărește aproximativ 2.6 Kilograme, deci nu vă va cocoșa atunci când veți pleca cu el într-un concediu, plus ca are și are tastatură numerică (foarte utilă pentru persoanele ce îl vor folosi mai mult pentru aplicațiile office).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.