Laptop Asus X52JE-EX202D

Astăzi vă voi prezenta laptopul Asus X52JE-EX202D care mie personal mi-a atras atenția deoarece are un preț accesibil și se prezintă cu o configurație foarte bună atât pentru cei ce vor să achiziționeze un laptop pentru aplicații de tip office cât și pentru cei ce îl vor folosi mai mult pentru aplicații de tip multimedia.

În ziua de astăzi majoritatea persoanelor cumpără laptopuri sau tablete și prea puține persoane mai cumpără sisteme desktop. Poate vă veți întreba de ce se întâmplă această trecere. Acest laptop este exemplul perfect. Având un procesor puternic și o placă video dedicată acesta poate înlocui fără probleme un sistem desktop și vă poate oferi aceleași performanțe sau poate chiar și mai ridicate decât un sistem desktop. Însă despre configurația acestui laptop vom vorbi incontinuarea acestui review, dacă îi putem spune așa :).

Asus X52JE-EX202D inchisAsus X52JE-EX202D lateralLaptop Asus X52JE-EX202D din fata

 

 

 

 


Alte informații precum prețul acestui laptop găsești aici …

Asus X52JE-EX202D este un laptop cu un procesor puternic, Intel Core i3 350M care rulează la o frecvență de 2260 Mhz și care are o memorie cache de 3072 KB (3 MB). La prima vedere ce vă pot spune despre acest procesor este că vă puteți baza pe el când veți converti filme sau când veți vrea să vedeți un film în format HD deoarece este procesor de o generație nouă cu 3 nuclee. Apoi despre display-ul acestuia nu vă pot spune prea multe doar că este unul ce măsoară o diagonală de 15.6 inch și are o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli. Este un display de tip Glare (Lucios) și folosește tehnologia LCD.

Nu are prea multă memorie RAM însă 2 GB sunt suficienți pentru a instala și rula Windows 7 chiar și cu tema Aero fără probleme. Însă dacă vreți să mai jucați și un joc mai nou cu siguranță veți avea nevoie de mai multă memorie dar nu trebuie să vă faceți probleme pentru că acesta suportă până la 8GB însă la o frecvență de 1066 Mhz. Nici la capitolul stocare nu este super dotat însă are exact cât are nevoie orice utilizator normal 🙂 adică un hard disk de 320 GB cu o viteză de rotație de 5400 rotații pe minut.

Cum am scris și la începutul acestui articol la un asemenea preț mai rar găsești un laptop bun și cu un design plăcut. Și am scris că este un laptop bun datorită procesorului, despre care am vorbit mai sus, și datorită plăcii video, despre care vom vorbi acum. Asus X52JE-EX202D are o placă video dedicată, deci veți avea mai multă putere pentru a rula filmele HD sau pentru a vă putea juca. Placa este una produsă de cei de la ATI și anume modelul HD 5470, având o memorie de 512 MB. Mai jos aveți și un gameplay cu jocul Crysis 2 pentru a vă forma și o părere despre această placă video.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=0Nh4X4OCbdQ[/tube]

Am vorbit despre configurația acestui laptop v-am spus cam ce poate și cam ce puteți face cu el, acum nu mai rămâne decât să vă hotărâți dacă Asus X52JE-EX202D este laptopul de care aveți nevoie. Ca o completare mai putem spune că are o baterie Li Ion cu 6 celule, are tastatură numerică și cântărește numai 2.62 Kg plus că este un laptop de la ASUS deci din start putem spune că vorbim despre un laptop bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.