Lenovo B580

Se pare că astăzi este ziua Lenovo pe blogul nostru, deoarece alt laptop marca Lenovo își face apariția pe bancul de review. Este vorba despre Lenovo B580 un laptop multimedia cu performanțe medii care vine ca o alternativă pentru Lenovo Essential G580GL, singura diferență care îmi sare acum în ochi fiind placa video dedicată cu care acesta vine, însă dacă mai sunt și alte diferențe cu siguranță le vom descoperi în acest review.

La prețul cu care se află în acest moment la vânzare pot spune că este un adevărat best buy. Chiar nu ai nevoie de ceva mai performant sau mai scump dacă îl vei utiliza doar pentru aplicațiile uzuale plus un joc 3D cu cerințe medii. Sistemul de operare cu care acesta vine este FreeDos, însă după cum știți personal recomand instalarea sistemului de operare Windows 7 pentru a funcționa totul la parametri normali. Garanția oferită de producător este de 12 luni însă contracost aceasta poate fi extinsă cu încă 12 sau 24 de luni.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Ca și aspect acest model diferă puțin fără de Lenovo Essential G580GL, însă nu sunt diferențe majore. Carcasa acestuia este neagră și este construită dintr-un plastic de bună calitate și ce îmi place cel mai mult că au renunțat la finisajul lucios în schimbul celui mat – astfel zgârieturile sau amprentele se vor ascunde mai ușor. Ca și dimensiuni și acesta putem spune că se încadrează în standardele actuale ale laptopurilor, cu o grosime uniformă de 3.3 centimetri și o greutate de numai 2.5 kilograme. Touchpad-ul este simplu, se află exact sub tastatura cu cele două butoane pentru click. Un lucru nou care apare în plus la acest model este cititorul de amprentă, foarte util dacă lăsați laptopul într-o încăpere cu alte persoane.

Pentru că este nevoie de viteză de procesare producătorul a decis ca acest model să vină echipat cu un procesor destul de capabil, un Intel Pentium Dual Core construit pe arhitectura 32 nanometri, supranumită și SandyBridge. Modelul în cauză este unul lansat în 2012, deci dispune de cele mai noi îmbunătățiri. Este vorba despre B970, un procesor cu două nuclee care funcționează la o frecvență de 2.3 GHz cu o memorie cache de 2 MB.

Ecranul folosit este unul standard, pe care îl întâlnim la majoritatea laptopurilor din ziua de astăzi. Folosește tehnologia LED, are o diagonală standard de 15.6 inch și o rezoluție maximă suportată de 1366 x 768 pixeli. Are 4 GB de memorie RAM, care pentru moment sunt mai mult decât suficienți. Pe parcurs dacă veți avea nevoie de mai multă memorie veți putea face un upgrade deoarece acesta suportă până la maxim 8GB de memorie, Pentru stocare fișierelor un hard disk clasic cu o interfață SATA3 și cu o capacitate de 500GB vă așteaptă să îl încarcați.

Am scris la începutul acestui review că Lenovo B580 este un laptop bun și pentru jocuri. Am spus acest lucru deoarece acesta vine echipat cu o placă video dedicată, model NVIDIA GeForce 610M cu 1GB memorie. Aceasta vă va permite să rulați fluent la detalii și rezoluție minimă jocuri precum Crysis 2 sau Mafia 2 iar Fifa 2012 sau Sims 3 le veți putea juca chiar și la o rezoluție/detalii maxime. Pe partea de multimedia găsim DVD-RW, cititor de carduri 4 în 1, două difuzoare stereo și o cameră web cu o rezoluție maximă de 0.3 megapixeli. Bateria cu Litiu Ion și 6 celule vă poate oferi o autonomie de până la maxim 3-4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.