Lenovo Essential G580GL

Lenovo Essential G580GL poate fi soluția perfectă pentru cei care caută un laptop ieftin cu o configurație office decentă dar și cu o autonomie de lucru ridicată. Nu este un laptop cu care să ieșiți în evidență însă pentru aplicațiile uzuale acesta își va duce sarcinile până la sfârșit fără probleme. Sistemul de operare pe care îl veți găsi este FreeDos, însă personal vă recomand să instalați Windows 7 deoarece acesta va funcționa la capacitate maximă.

Ca și dimensiuni acesta se încadrează în standardele actuale, cu o grosime uniformă de 34.3 milimetri, adică 3.4 centimetri, ceea ce este mai mult decât ok pentru un laptop office. Ca și greutate acesta cântărește numai 2.6 kilograme, fiind destul de ușor de luat chiar și atunci când veți pleca prin concedii sau vacanțe. Legat de garanție, producătorul vă oferă o perioadă a garanției de 12 luni însă dacă doriți o puteți extinde cu încă 12 sau 24 de luni, bineînțeles contracost.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

La capitolul aspect se poate spune că acest model chiar nu dă impresia că face parte din categoria office, și chiar am putea spune că are un aspect destul de reușit, cu câteva mici excepții. Carcasa este maro și este construită dintr-un plastic de bună calitate, cu un aspect de metal șlefuit însă cu o finisare lucioasă. După părerea mea era mult mai bine dacă foloseau un plastic mat deoarece urmele sau zgârieturile erau mai puțin vizibile. Tastatura este completă – adică veți găsi și tastele numerice în partea dreaptă, tastele au colturile puțin rotunjite, sunt silențioase la atingere și cu o distanță mică între ele.

Deși este un laptop din gama office, procesorul acestuia este unul suficient de puternic încă să poată face fată și unor aplicații multimedia. De exemplu veți putea face și editare video, ce e drept la un nivel de amatori, adică un film de maxim 10 minute. Procesorul este un Intel Pentium Dual Core construit pe arhitectura 32 nanometri – SandyBridge. Modelul în cauză este B960, un model pe care l-am mai întâlnit și la alte configurații office, are două nuclee care funcționează la o frecvență de 2200 MHz cu o memorie cache de 2048 KB.

Ecranul este unul standard ce folosește tehnologia LED (consum de energie scăzut), are o diagonală ce măsoară 15.6 inch și poate afișa o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli. La capitolul memorie putem spune că acesta vine echipat decent, cu două plăcuțe de memorie ce însumează 4GB. Este de ajuns indiferent de ce aplicație veți dori să rulați, deci nu vă sfătuiesc să faceți un upgrade, poate mai târziu dacă va fi nevoie. Pentru stocarea fișierelor aveți la dispoziție un hard disk clasic cu o interfață SATA3 cu o capacitate de 500GB, ceea ce cred că este mai mult decât suficient pentru orice utilizator.

Lenovo Essential G580GL nu este un laptop pentru jocuri, în cel mai bun caz va rula fluent jocuri precum FIFA 2012 sau ceva jocuri 3D dinainte de 2008. Și asta deoarece acesta are doar o placă video integrată în procesor, placă din seria Intel HD Graphics. Pe partea de multimedia acesta vine echipat cu DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare integrate cu o putere de 3 wați și o cameră web cu o rezoluție maximă de 0.3 megapixeli – perfectă pentru video conversații pe Skype sau Messenger. Dacă tot am scris la începutul acestui review că este un laptop cu autonomie ridicată, trebuie să știți că acesta are o baterie litiu ion cu 6 celule care vă poate asigura până la 5 ore fără a încărca.

2 thoughts on “Lenovo Essential G580GL”

  1. Pingback: Laptop Lenovo B580 review cu pareri
  2. Trackback: Laptop Lenovo B580 review cu pareri
  3. Pingback: Laptop Lenovo V570A review si pareri
  4. Trackback: Laptop Lenovo V570A review si pareri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.