Lenovo G570GL

Dacă ești în căutarea unui laptop ieftin pe care să îl folosești pentru operații de bază sau pentru aplicații de tip office atunci îți recomand laptopul Lenovo G570GL. Nu are o configurație de top, nici nu avea cum la prețul cu care se vinde, însă se poate descurca fără probleme în aplicațiile uzuale. Însă dacă te gândești să cumperi acest laptop pentru jocuri atunci ar fi cazul să te orientezi către altceva, gen Lenovo IdeaPad V570A.

Acest laptop este recomandat persoanele ce nu au nevoie de performanță. Probabil singurul lucru care recomandă acest laptop este prețul acestuia. Configurația lui nu ne dă pe spate însă dacă vrei să ai mobilitate la un preț foarte mic este alegerea perfectă. Și chiar dacă nu cumperi acest laptop pentru mobilitate acesta este foarte bun și pentru birou deoarece vei scăpa de tonele de cabluri.
Lenovo G570GLLenovo G570GL din fataLenovo G570GL de sus

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Ca și aspect acest laptop pare foarte bine finisat, cu un design simplu dar foarte elegant. Tastatura este foarte bine realizată, cu taste rotunjite și distanțate între ele și în plus în dreapta include și o tastatură numerică foarte utilă atunci când lucrezi cu cifre.

Fiind un laptop ieftin nu are în dotarea sa un procesor puternic însă este unul de tip Intel Celeron Dual Core care funcționează cu tehnologia 32 nanometri. Modelul de procesor nu este unul foarte slab ci mediu, B800 este un model ce are în componența sa două nuclee ce rulează la o frecvență de 1500 Mhz cu un cache de 2048 KB (2MB).

Display-ul este unul obișnuit ce folosește tehnologia LCD, cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch, ecranul este unul lucios care folosește tehnologia VibrantView, cu un contrast ridicat care va face ca imaginile să fie foarte vii și realiste. Rezoluția maximă pe care o poate reda acest display este de 1366 x 768, ceea ce îl va face un display de tip HD Ready.

La capitolul memorie, Lenovo G570GL vine cu 2GB preinstalt cu 2 GB DDR3 , însă pentru o performanță mai ridicată vă recomand să faceți un upgrade de minim 4GB. Maximul de memorie care îl suportă acest laptop este 8GB. La capitolul stocare acesta este dotat cu un hard disk de tip SATA cu o capacitate de stocare de până la 320 GB. Pentru un laptop de tip office cred că este suficient.

Placa video după cum era de așteptat, fiind un laptop ieftin cu o configurație medie are o placă video integrată. Aceasta face parte din seria Intel HD Graphics, și poate folosi un maxim de 512 MB din memoria RAM a laptopului. Însă după cum v-ați dat seama deja  aceasta este o placă video cu suport HD.

Cum vă spuneam și mai sus acest laptop poate fi o alternativă pentru un sistem desktop sau pentru cei ce caută un laptop pentru mobilitate, și asta datorită bateriei de tip Li Ion cu 6 celule care vă poate ține departe de o sursă de alimentare până la 5 ore, deoarece configurația acestuia nu are un consumator mare de energie, cum ar fi o placă video dedicată sau un procesor ultra performant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.