Lenovo G580AR

Deși e greu de găsit în cazul laptopurilor un model care să mulțumească pe toată lumea, sunt anumite dispozitive special concepute să satisfacă marea majoritate a utilizatorilor. Acestea se remarcă în principal prin performanțe deosebite din toate punctele de vedere, atât ca display, memorie RAM, procesor sau hard-disk. Un astfel de dispozitiv ne este propus de către Lenovo, un producător recunoscut pe piața laptopurilor.

Modelul Lenovo G580AR este cu siguranță un reprezentant de marcă al firmei producătoare.Nu doar din punct de vedere al caracteristicilor tehnice actuale, cat și prin posibilitatea de extindere al acestor performanțe, laptopul se prezintă ca un dispozitiv ideal atât în prezent cat și pentru viitor. Rulând la calități foarte bune chiar și cele mai noi jocuri sau filme la o calitate excepțională, modelul își va găsi suficienți utilizatori care vor fi cu siguranță extrem de mulțumiți de performanțele sale.

Lenovo G580AR din fataLenovo G580AR din lateraltastatura Lenovo G580AR

 

 

 

 


Vezi mai multe imagini, pretul si alte detalii …

Ca și aspect acest model este unul simplu, elegant care inspiră putere și calitate premium, chiar înainte de a vedea configurația acestuia. În primul rând carcasa are o culoare deosebită – un maro cu o tentă metalică, total diferită fată de ce întâlnim la majoritatea laptopurilor din zilele noastre. Deși este un laptop multimedia, tastatura acestuia este una completă, adică are în componenta sa și tastele numerice. Acestea se vor dovedi foarte utile atunci când veți lucra cu cifre o perioadă îndelungată. Ca și dimensiuni putem spune că se încadrează în standardele actuale, având o greutate de 2.6 kilograme și o grosime uniformă de numai 3,4 centimetri.

Pentru a putea rula aplicații solicitante dar și pentru aplicațiile de tip multitasking aveți nevoie de un procesor foarte puternic. De aceea producătorul a echipat acest model cu un procesor de ultimă oră tip Intel Core i5 care funcționează pe arhitectura 22 nanometri. Modelul în cauză este unul lansat la începutul acestui an, și anume 3210M. Acesta funcționează la o frecvență standard de 2.5 GHz iar atunci cand va fi solicitat poate ajunge la maxim 3.1 GHz cu ajutorul tehnologiei Intel Turbo Boost.

Ecranul este unul standard, cu o diagonală ce măsoară nici mai mult nici mai puțin de 15.6 inch. Folosește tehnologia LCD LED și poate afișa o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli. Nu veți duce lipsă de memorie RAM indiferent de ce aplicație veți rula, și asta deoarece acest model vine echipat cu o plăcuță de memorie cu o capacitate de 4GB. Eu personal cred că este suficient însă pe parcurs dacă veți mai avea nevoie veți putea face un upgrade deoarece acesta suportă până la maxim 16 GB de memorie. Pentru stocarea fișierelor aveți la dispoziție un hard disk clasic tip SATA cu o capacitate de stocare de 500 GB (jumătate de terra), care zic eu că va fi de ajuns.

Nu am spus-o încă însă nu este prea târziu să spunem că Lenovo G580AR poate fi și un bun laptop pentru jocuri. Iar dacă tot am ajuns la capitolul video trebuie să precizez și faptul că acesta dispune de o placă video dedicată, model NVIDIA Geforce GT 610M cu o memorie de 1GB, care deși nu este o placă video de ultimă oră acesta poate rula fluent și fără să se înțepe jocuri precum Crysis 2 sau Mafia 2 la o rezoluție și detalii medii iar jocuri precum Sims 3 sau FIFA 2012 la o rezoluție și detalii maxime.

Pe partea de multimedia aveți la dispoziție DVD-RW, cititor de carduri dar și o cameră web cu o rezoluție maximă de 0.3 megapixeli. Fiind un laptop din gama premium a celor de la Lenovo acesta are în dotarea sa și 2 porturi USB 3.0 care vă vor permite să copiați fișiere mult mai rapid fată de clasicul 2.0. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule, asta înseamnă că vă poate oferi o autonomie de lucru de până la maxim 4 ore. Sistemul de operare cu care acesta vine preinstalat este FreeDOS însă vă recomand să instalați Windows 7 pentru a putea funcționa la parametri optimi,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.