Lenovo IdeaPad G570G

A venit timpul să prezentăm și un laptop ieftin special pentru cei care nu au nevoie de performanțe ridicate. Multă lume nu ști ce să cumpere atunci când vine vorba despre un astfel de sistem și preferă să plătească în plus pentru un sistem puternic pe care oricum nu îl vor folosi niciodată la adevărata sa valoare. De aceea e foarte bine că atunci când vă hotărâți să achiziționați un laptop să știți pentru ce îl veți folosi.

Pentru că de exemplu laptopul despre care vom vorbi astăzi, Lenovo IdeaPad G570G este unul ieftin dar care este indicat celor care în afară de web browsing, muzică și filme, aplicații office, poate din când în când și un joc mai mic nu îl vor folosi. Ce mai, un laptop potrivit pentru marea majoritate a persoanelor din ziua de astăzi care în afară de Facebook nu mai știu la ce este util un laptop.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Chiar dacă este un laptop ieftin din exterior acesta nu vrea să ne arate acest lucru. Spun asta deoarece plasticul din care este confecționată carcasa este unul de bună calitate, suprafața este texturată și foarte bine finisată, plăcută la atingere. În plus de asta nici nu este prea grea, cântărește 2.6 kilograme și are o grosime de 3.5 centimetri, deci se poate spune că se încadrează în standardele actuale și că poate fi un bun laptop de luat în concedii datorită greutății destul de reduse. După cum puteți observa și din imaginile de mai sus tastele sunt negre, iar în partea dreaptă se găsesc și tastele numerice – foarte bune atunci când veți lucra cu cifre.

Procesorul pe care Lenovo IdeaPad G570G îl are în dotare este unul potrivit pentru configurația acestui sistem care va face fată aplicațiilor multimedia. Este vorba despre Intel Celeron Dual Core construit pe arhitectura 32 nanometri. Modelul acestuia este B800, model lansat undeva la începutul anului trecut și pe care l-am mai întâlnit și la alte laptopuri office. Acesta are două nuclee care funcționează la o frecvență de 1.5 GHz și o memorie cache de 2 MB distribuită pe 2 nivele. Ecranul este unul standard, VibrantView cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch și o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli – HD Ready.

Fiind un laptop din categoria office memoria RAM cu care acesta vine echipat standard este de doar 2GB. Aș putea spune că este suficient pentru aplicațiile la care acesta a fost gândit să funcționeze. Pe parcurs dacă veți avea nevoie de mai multă memorie veți putea face foarte ușor un upgrade deoarece acesta suportă până la maxim 8GB, cu condiția să fie DDR3 si să funcționeze la o frecvență de 1333 MHz. De asemenea, spațiul de stocare a fișierelor este asigurat de un hard disk SATA, cu o capacitate de 320GB, iarăși suficient pentru un utilizator obișnuit.

Am precizat la începutul acestui review că acesta suportă și câte un joc cu cerințe de sistem mai mici, acest lucru fiind posibil datorită plăcii video integrate din seria Intel HD Graphics. O placă destul de bună pentru filme în format HD sau jocuri precum FIFA 2011. Pe partea de multimedia întâlnim: DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare stereo cu o putere de 2×3 wați și o cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Legat de autonomie, Lenovo IdeaPad G570G are o baterie Litiu Ion cu 6 celule care vă poate ține departe de priză până la maxim5 ore – ceea ce mi se pare mai mult decât ok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.