Lenovo IdeaPad G575G

Dacă ești în căutarea unui laptop pentru aplicațiile uzuale atunci Lenovo IdeaPad G575G poate fi alegerea potrivită. Spun acest lucru deoarece foarte multe persoane aruncă mulți bani pe un sistem de ultimă oră însă acesta este folosit doar pentru filme, muzică și internet. Ei bine părerea mea ar fi că pentru astfel de aplicații nu ai nevoie de cea mai tare sculă, un astfel de laptop își poate face treaba foarte bine iar investiția va fi minimă.

Mai ales că după 2-3 ani te vei plictisi de el și iți vei dori altceva. Și atunci de ce să iți cheltui toate economiile pe un astfel de gadget? Acum nu vă imaginați că dacă veți cumpăra acest laptop veți putea juca ultimele jocuri apărute pentru că nu va fi deloc așa. În special acest model îl recomand în special celor care vor ceva ieftin pentru aplicații office, web browsing și alte aplicații de acest gen. Sistemul de operare cu care vine este Free DOS însă personal vă recomand să instalați Windows 7 pentru a rula în condiții optime.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Bineînțeles că la acest preț nu vei primi un laptop cu un design special însă chiar dacă aș vrea nu pot spune că acesta arată rău. Arată ca orice alt laptop din gama sa de preț, este confecționat dintr-un plastic mat care nu va reține amprentele iar zgârieturile nu vor fi atât de vizibile. Este complet negru, cântărește numai 2.6 kilograme iar tastatura este una completă, adică găsim și tastele numerice, foarte utile atunci când lucrați mult timp cu cifre. La prima vedere pare destul de rezistent însă acum depinde cum se va comporta în timp.

Dar la un astfel de laptop, cu un preț minim nu cred că te mai interesează prea mult cum arată, configurația fiind pe primul loc. Procesorul cu care acesta vine dotat este un AMD Dual-Core care este construit pe arhitectura 40 nanometri. Modelul acestuia este E-300, după cum vă puteți da seama are două nuclee care funcționează la o frecvență de 1300 MHz și are o memorie cache de 1024 KB. Ecranul este un LCD LED cu tehnologia VibrantView (pentru culori vii și clare) are o diagonală ce măsoară 15.6 inch și o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli.

La capitolul memorie cred că acesta vine cu minimul necesar pentru a rula sistemul de operare și alte programe. Are în componentă o plăcuță de memorie cu o capacitate de 2 GB, care pentru aplicațiile menționate la începutul acestui review este suficientă. Dar vine cu posibilitatea extinderii până la maxim 8 GB cu condiția să fie DDR3 și să funcționeze la frecvență de 1066 MHz. Stocare este asigurată de un hard disk clasic, cu o capacitate de 320GB, deja standard pentru acest tip de laptopuri.

Nefiind un laptop multimedia sau pentru jocuri Lenovo IdeaPad G575G vine cu o placă video integrată. Este vorba despre AMD Radeon HD 6310 o placă video cu care veți putea rula filme în format HD dar și jocuri precum Alien Swarm, Call of Duty 6 MW2, StarCraft 2 toate la o rezoluție și detalii medii. Pe partea de multimedia găsim DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare stereo și cameră web cu o rezoluție maximă de 0.3 megapixeli. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule cu o autonomie de lucru destul de mare, până la 5 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.