Lenovo IdeaPad S205

Pentru cei ce sunt în căutarea unui laptop ieftin, astăzi vă prezentăm și vă recomandăm laptopul Lenovo IdeaPad S205. Un laptop cu un preț foarte redus, recomandat persoanelor ce își doresc un laptop să facă față aplicațiilor uzuale. De ce ai cumpăra acest laptop? Păi în primul rând datorită raportului performanță/preț iar în al doilea rând datorită autonomiei de lucru foarte mare (acesta vă poate ține departe de priză până la 5 ore).

Acesta este disponibil în două versiuni: cu procesor AMD Dual-Core E-350 și placă video ATI Radeon HD 6310 și procesor AMD Dual-Core E-450 și placă video AMD Radeon HD 6320. După cum probabil v-ați dat seama singura diferență dintre aceste două modele este procesorul și placa video, și bineînțeles prețul (diferență de aproximativ 100 RON), în rest fiind absolut identic.

Lenovo Ideapad S205 deschisLenovo Ideapad S205 inchisLenovo Ideapad S205 tastatura

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Cum am scris și mai sus singura diferență dintre aceste modele este doar de procesor și placă video. Carcasa este una construită dintr-un plastic de culoare negru, de bună calitate însă este un plastic lucios – ceea ce înseamnă că vor rămâne urme de amprente. Tastatura este una ergonomică, foarte bine aranjată astfel încât chiar și după câteva ore de tastat nu vă vor durea mâinile. Tastele sunt plate și au colțurile puțin rotunjite, iar între ele există o delimitare printr-un spațiu, astfel nu veți apăsa niciodată din greșeala altă tastă. Fiind un laptop de mici dimensiuni acesta nu are și tastatură numerică.

Procesorul din prima configurație este un AMD Dual-Core, deci un procesor cu două nuclee construit pe arhitectura 40 nanometri. Este vorba despre modelul E450 care rulează la o frecvență de 1650 Mhz și are o memorie cache de 1024 KB (1MB). A doua configurație are tot un procesor de tip AMD Dual-Core construit pe aceeași tehnologie 40 nanometri. Însă de data aceasta este vorba despre modelul E350 care rulează la o viteză de 1600 Mhz și are o memorie cache de 1024 KB (1MB).

Lenovo IdeaPad S205 are un display cu o diagonală ce măsoară aproximativ 11.6 inch. Însă datorită tehnologiei LCD LED vă poate oferi imagini foarte clare și realiste la o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli. Fiind un laptop din clasa entry level, și pentru a putea menține acest preț mic cei de la Lenovo au echipat acest notebook cu un ecran de tip glare (lucios).

La capitolul memorie RAM amândouă sunt echipate standard cu o plăcuță de 2GB, însă acesta suportă până la 8GB. Nici la capitolul stocare nu diferă, amândouă au un hard disk cu o capacitate de stocare de 320 GB SATA. Pentru un laptop de tip office nu este necesar un upgrade, însă dacă doriți mai mult de la acest laptop va trebui să faceți un upgrade la memoria RAM.

Placa video este una integrată, dar una ce vine cu suport HD și care poate reda fluent și ceva jocuri 3D. Este vorba despre o placă video produsă de AMD, mai exact modelul HD 6320. Aceasta poate folosi până la 521 MB din memoria RAM a laptopului. Cealaltă configurație dispune tot de o placă video integrată, însă aceasta este produsă de ATI, și anume modelul HD 6310. Are aceleași caracteristici ca și cea produsă de AMD.

Dar cum am scris și mai sus în acest review, nu performanțele recomandă acest laptop. Acesta este recomandat datorită autonomiei foarte mari, portabilității ridicate (în cazul persoanelor ce au nevoie de un laptop ultraportabil) și prețului accesibil oricui.

One thought on “Lenovo IdeaPad S205”

  1. Pingback: Laptop HP Compaq Presario CQ57-375SQ Review
  2. Trackback: Laptop HP Compaq Presario CQ57-375SQ Review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.