Prestigio MultiPad 7074

Continuăm seria de tablete ieftine, de această dată cu Prestigio MultiPad 7074, o tabletă recomandată celor care nu vor nici netbook nici laptop însă au nevoie de ceva ultraportabil pentru web browsing, vizionare de filme și messenger. Chiar dacă nu este o tabletă foarte performantă, aplicațiile pe care le-am precizat mai sus pot fi realizate fără probleme deci chiar nu are rost să plătești în plus dacă aceleași rezultate le poți obține și cu o tabletă ieftină.

Pe lângă toate aceste funcții aceasta poate fi folosită foarte ușor și ca ebook reader, deoarece vine cu suport pentru următoarele formate: OEB , EPUB, FB2, ZIP, TAR, GZIP. Sistemul de operare cu care aceasta rulează este Android v2.3 (Gingerbread), cu care se mișcă destul de bine, și chiar dacă există tentația să face upgrade la ICS nu v-aș recomanda acest lucru decât atunci când îl veți primi din partea producătorului.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

La capitolul aspect Prestigio MultiPad 7074 nu arată deloc a tabletă ieftină și chiar dă impresia de ceva mult mai scump. Carcasa este construită dintr-un plastic de bună calitate, are o grosime de numai 1.2 centimetri și este complet neagră. Ecranul acesteia are o diagonală de numai 7 inch cu o rezoluție maximă de 800 x 480 de pixeli (cam mică ce e drept, comparativ cu alte tablete din acesta gama de preț) astfel devenind o tabletă ultra portabilă.

Nu veți găsi un procesor dual core, sau quad core, ci doar un simplu ARM Cortex-A8 (ȚI) cu un singur nucleu care funcționează la o frecvență de 800 MHz. Memoria cu care aceasta vine este 512MB, suficient pentru aplicațiile de zi cu zi. Spațiul de stocare este de 4 GB, aș putea spune suficient pentru o tabletă, însă acesta poate fi extinsă cu ajutorul cititorului de carduri Micro SD/Micro SDHC până la maxim 32 de GB. Fată de alte tablete ieftine aceasta are 2 camere web, una în fată cu o rezoluție de 0.3 megapixeli și una în spate cu o rezoluție de 2 megapixeli, cea din urmă făcând poze destul de bune.

Prestigio MultiPad 7074 poate redă cam majoritatea fișierelor multimedia. De exemplu fișierele audio suportate de aceasta sunt: Mp3, aac|adts, flac, mp4, m4a, 3gp, avi, wma, wmv|asf, mkv|mka, flv iar cele vide: Mp4, 3gp, avi, wmv|asf, mkv|mka, flv. Aceasta are două difuzoare stereo care se aud destul de clar și de tare, pentru o tabletă. Vine cu suport pentru wireless, bluetooth dar și 3G, ceea ce înseamnă că aceasta poate funcționa atât ca un telefon mobil GSM, cat și ca un modem 3G de mare viteză, cu acces direct la Internet.

Un alt plus este faptul că vine cu senzor de lumină, astfel că în funcție de lumină aceasta își va seta singură luminozitatea pentru o vizionare mai bună dar și pentru a economisi bateria. Și dacă tot am ajuns la baterie aceasta are o baterie Li Polymer 4000 mAh care vă poate asigura o autonomie de până la 6-7 ore. Ca o concluzie, dacă vrei o tabletă destul de ieftină cu foarte multe dotări Prestigio MultiPad 7074 poate fi perfectă, însă dacă ai pretenții de iPAD atunci ar fi cazul să te reorientezi spre altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.