Samsung 46EH5450

Din noua serie de televizoare inteligente de la Samsung, astăzi vom face un scurt review televizorului Samsung 46EH5450. Pe scurt, un televizor cu o diagonală mare (recomandat încăperilor destul de mari) cu foarte multe funcții care vor transforma din statul la televizor într-o experiență inedită. Este un televizor în special pentru cei pasionați de tehnologie și nicidecum pentru cei care își doresc un simplu TV pentru recepționarea posturilor.

Probabil că în viitorul apropiat televizoarele inteligente vor fi cum sunt acum televizoarele LCD sau LED, adică destul de accesibile pentru marea majoritate a persoanelor, și le vom întâlni cam în orice cameră din locuință, însă până atunci cred că mai avem de așteptat încă cel puțin 3-4 ani. Probabil că aceste televizoare vor înlocui și laptopurile pentru cei care în afară de Facebook, YouTube și alte site-uri de socializare nu au nimic altceva la bookmarks.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

La capitolul design acesta arată ca un adevărat televizor premium, este construit din materiale de bună calitate, este foarte bine finisat și chiar nu îmi pot imagina ce îmbunătățiri se mai pot aduce unui televizor ca acesta. Este și extrem de subțire, are o grosime de numai 9 centimetri și o greutate de aproape 14 kilograme, astfel că poate fi montat cu ușurință atât pe perete cat și în mobila dumneavoastră.

Am spus de mai multe ori, aproape în fiecare review pe care l-am făcut unui televizor, chiar dacă mă repet o voi spune și în acest review. Capitolul audio nu este foarte important pentru majoritatea persoanelor care vor un TV, indiferent de mărime, preț sau funcții probabil acest lucru fiind ultimul de care un posibil cumpărător este interesat. Acesta vine cu două difuzoare integrate (chiar nu îmi pot da seama cat de subțiri sunt dacă carcasa are o grosime de numai 9 centimetri) cu o putere de 2 x 10 wați. Se vor auzi suficient de tare și de clar, însă cu siguranță nu vor putea înlocui un sistem audio 5.1 performant.

Însă ce e cu adevărat important pentru majoritatea cumpărătorilor, este ecranul televizorului, și nu cat de econom sau performant este ci cat de mare și cat de subțire este. Ei bine, să vă așteptați la ce este mai bun pentru că Samsung 46EH5450 vine cu un ecran cu o diagonală ce măsoară 46 de inch, mai pe românește cam 116 centimetri.  Acesta folosește un display tip LED cu o rezoluție maximă de 1920 x 1080 pixeli, adică Full HD. Având o diagonală atât de mare probabil vă așteptați la un consum energetic mărit, însă fiind un LED acesta are un consum de numai 62 de wați, probabil mai puțin decât un televizor CRT.

La capitolul funcții Samsung 46EH5450 vine dotat cu un tuner digital DVB-T, DVB-C integrat, tuner pe care îl întâlnim pe majoritatea televizoarelor mai bune. Cu ajutorul acestuia veți putea recepționa posturile TV în format digital sau HD fără a mai avea nevoie de alt decodor sau mediabox. Însă acest lucru este posibil doar dacă operatorul dumneavoastră de cablu vă permite acest lucru și nu are recepția codată pentru a vă impune achiziționarea decodoarelor lor. Are și player multimedia incorporat, chiar unul destul de bun, cu care veți putea reda cam orice fișier (audio, video și foto) direct de pe stick-ul sau hard disk-ul extern. Fiind un Smart TV, acesta dispune de conexiune la rețea tip Wireless Ready, adică cu ajutorul unui adaptor wireless compatibil veți putea avea acces la internet, respectiv Samsung Smart Hub.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.