Samsung Galaxy Tab2 P5100

Când laptopul devine prea greu de ținut în brațe sau de transportat, atunci soluția poate veni de la o tabletă performantă. Aceasta poate înlocui cu succes un laptop sau un PC dacă activitatea dumneavoastră se referă strict la web browsing, muzică, filme și chat. Evident nu poate înlocui un calculator atunci când vine vorba despre aplicații office, însă cum am precizat și mai sus aceasta este perfectă când o veți folosi cu precădere pentru aplicațiile multimedia.

Samsung Galaxy Tab2 P5100 este o tabletă ce face parte din a doua generație de tablete premium de la Samsung. Tot din această generație fac parte și Galaxy Tab2 P3100 sau Galaxy Tab 2 P3110, despre amândouă am vorbit pe acest blog, deci veți găsi câte un review la fiecare în parte. Chiar dacă nu foarte multă lume este interesată de acest aspect trebuie să precizez că perioada de garanție oferită de producător este de 24 de luni însă contracost aceasta poate fi extinsă cu încă 12 sau 24 de luni.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Ca și aspect pot spune că această tabletă se încadrează în standardele și cerințele actuale ale utilizatorilor. Cântărește nu mai mult de 583 de grame, deci pot spune că este destul de ușoară în raport cu dimensiunea ecranului. Materialele din care este confecționată sunt de bună calitate, pe spate întâlnim aluminiu, astfel creeand un aspect de robustețe și rezistență la șocuri, însă nu pot fi atât de sigur că nu va păți nimic dacă o veți scăpa :). Este și destul de subțire, are o grosime de numai 9.7 milimetri, cu 3 milimetri mai groasă decât Noul iPad.

Făcând parte din a doua generație de tablete este și normal să fie mai performantă, mai dotată, pentru cerințele aplicatiilor actuale. Aceasta vine dotată cu un procesor dual core care funcționează la o frecvență de 1GHz, cu ajutorul căruia veți fi siguri că orice aplicație va rula fără probleme și va porni fără întârzieri. Ecranul folosit pentru acest model este un PLS TFT cu o diagonală ce măsoară 10.1 inch și o rezoluție maximă de 1280 x 800 pixeli. Veți îndrăgi această diagonală atunci când veți dori să vizionați un film Full HD.

Memoria RAM cu care Samsung Galaxy Tab2 P5100 vine este de 1GB, mai mult decât veți avea nevoie vreodată pentru vreo aplicație sau joc. Pentru stocarea fișierelor și a aplicațiilor aveți la dispoziție o memorie flash integrată cu o capacitate de 16GB. Însă producătorul vă oferă posibilitatea extinderii acesteia cu ajutorul cititorului de carduri MicroSD. Cum era de astepat, vine echipată cu 2 camere web, una în spate cu bliț și cu o rezoluție maximă de 3 megapixeli iar una în fată tip VGA.

Nu cred că mai trebuie să precizez că știe să citească cam orice fișier multimedia disponibil în acest moment. La capitolul comunicații aceasta vine echipată cu suport 3G, wireless și bluetooth. Pe lângă acestea găsim și câteva caracteristici speciale precum: giroscop, accelerometru, senzor de lumină, busolă digitală dar și GPS. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule cu o capacitate de 7000 mAh care vă poate oferi o autonomie de până la maxim 9 ore. Și să nu uit, sistemul de operare pe care aceasta rulează este Android 4.0 – Ice Cream Sandwich.

sursa imagine: tn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.