Samsung NP-RV508-A03RO

Atunci când vrei să îți cumperi un laptop trebuie să știi foarte bine pentru ce îl vei folosi și câți bani ești dispus să cheltui pentru achiziționarea sa. Dacă ai nevoie de un laptop doar pentru aplicații uzuale atunci nu este nevoie să cheltui prea mulți bani deoarece piața laptopurilor este în creștere și cu preț minim vei găsi un laptop care îți va satisface toate nevoile, și nici nu vei face gaură în buget.

De aceea astăzi vă voi prezenta un laptop ieftin, destinat persoanelor ce nu își doresc performanță ridicată. Este vorba despre Samsung NP-RV508-A03RO, un laptop cu o configurație decentă și cu un raport preț/calitate foarte bun. Numele producătorului ne poate spune foarte multe lucruri de la bun început. Bănuiesc că toată lumea a auzit de Samsung și de faptul că este o firmă renumită pentru produsele de bună calitate.

Samsung NP-RV508-A03RO din fataSamsung NP-RV508-A03RO din lateraltastatura Samsung NP-RV508-A03RO

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Făcând parte din noua generație de laptopuri de la Samsung, și acesta beneficiază de un design modern, simplu dar foarte atractiv. Capacul carcasei este negru cu logo Samsung scris în dreapta cu argintiu, iar în jurul tastaturii acesta este argintiu. Acest contrast de negru cu argintiu dă foarte bine făcând dintr-un laptop office un laptop cu aspect premium. Tastatura este neagră, este una completă, adică veți găsi și tastatură numerică în dreapta. Deasupra tastaturii are butonul pentru deschis/închis și două difuzoare stereo cu o putere de 2 wați.

Pentru procesarea informațiilor cei de la Samsung au pus pe acest model un procesor dintr-o generație puțin mai veche, adică un Intel Celeron Dual Core construit cu tehnologia 45 nanometri. Modelul acestui procesor este T3500, model ce rulează la o frecvență de 2100 Mhz cu o memorie cache de 1024 KB (1MB). Ca și procesor acesta va face față aplicațiilor de tip office însă nu este recomandat pentru convertit sau pentru alte aplicații ce necesită o putere de procesare mai mare.

Display-ul este unul standard fără prea multe opțiuni. Are o diagonală ce măsoară 15.6 inch iar ecranul este unul de tip gloss, adică pe înțelesul tuturor lucios. Ecranul este unul 16:9 ce folosește tehnologia LED iar imaginile redate de acest display sunt de-a dreptul excepționale. Rezoluția maximă care poate fi afișată pe acest ecran este de 1366 x 768 pixeli.

Numai de bine putem spune și despre capitolul memorie RAM. Samsung NP-RV508-A03RO este echipat standard cu 2 plăcuțe de RAM cu o capacitate totală de 3 GB. De ajuns să ruleze foarte bine și Windows 7 dar și restul de programe Office. Nici de capacitate de stocare nu vei duce lipsă, deoarece acesta are sub „capotă” un hard disk conectat pe SATA cu o capacitate de 320 GB.

Acum cum am scris și mai sus în acest review, neffind un laptop pentru jocuri nu este dotat cu o placă video pe măsură. Drept urmare acesta vine doar cu o placă video integrată, dar integrată destul de bine. De ce spun asta? Păi nu este chiar placa video integrată de acum câțiva ani cu care nu puteai face nimic. Aceasta vine cu suport HD și vă puteți juca și câteva jocuri gen Counter Strike sau Need For Speed. Este vorba despre o placă video produsă de Intel, care face parte din seria GMA, mai exact modelul X4500.

Pe partea de multimedia acesta este dotat ca orice alt laptop din ziua de astăzi. Adică cu un DVD-RW, cameră web și un cititor de carduri 3 în 1. Vine și cu suport wireless dar și bluetooth v3.0 pentru o viteză de copiere mai mare. Având în vedere dimensiunile sale 379.6 x 255.5 x 32.4 – 38.2 5 mm cu o greutate de 2.4 kilograme putem spune că este un laptop ce se încadrează în noile standarde. Bateria este una cu 6 celule de tip Li Ion și vă poate oferi o autonomie de până la 4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.