Samsung NP300E5C-S01RO

Chiar dacă Samsung se concentrează în primul rând pe piața tabletelor și a telefoanelor mobile, producătorul încearcă să ne ofere alternative marca proprie și în industria laptopurilor. Desigur, aici nu se poate ridică cel puțin până acum la nivelul de popularitate pe care îl are în domeniul smartphone-urilor, însă compania propune dispozitive solide și performanțe pentru orice gen de utilizator, având un raport foarte bun calitate – preț. Nu e de mirare că vânzările pe acest segment au început să crească, sud-coreeni reușind să convingă mulți dintre actualii fani ai brandului Samsung ca o investiție într-un laptop este una meritată.

Și un model ce vrea să ne convingă de calitatea și perfomantele pe care Samsung le propune utilizatorilor îl reprezintă laptopul Samsung NP300E5C-S01RO. Modelul se adresează oricărui gen de utilizator, fiind compatibil pentru orice activitate, fie că e vorba de navigare pe internet, vizionarea filmelor la cea mai bună calitate sau chiar rularea simultană a mai multor aplicații, inclusiv jocuri ce necesită performanțe ridicate. Dispozitivul se remarcă prin toate caracteristicile sale însă prețul, care deși este unul corect pentru cele oferite, i-ar putea atrage în special pe cei cu venituri mai ridicate.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Dacă la prima vedere prețul pare puțin cam piperat pentru o configurație multimedia acest lucru se datorează faptului că inclus în preț veți primi și o licență pentru sistemul de operare Microsoft Windows 7 Home Premium 64 biți, iar pentru încă 14.99 EUR în plus puteți avea o licență pentru Windows 8, atenție însă pentru că această ofertă este valabilă numai până pe 31 ianuarie 2013. Oricum având sistemul de operare inclus în preț este un lucru bun doar pentru cei care oricum foloseau Windows ca și sistem de operare, pentru cei care folosesc Linux sunt niște bani plătiți în plus cam degeaba. Garanția oferită de producător este standard, adică de 24 de luni însă contracost aceasta poate fi extinsă cu încă 12 sau 24 de luni.

Carcasa acestuia este construită dintr-un plastic de bună calitate, se observa și din imaginile de mai sus că vorbim despre un laptop premium, cu un finisaj texturat format din două culori, ce creează un aspect modern și foarte atractiv. Deși nu este dedicat activităților de tip office acest model vine și cu o tastatură numerică, foarte utilă atunci când veți lucra mai mult timp cu cifre. Legat de dimensiuni cei de la Samsung știu deja că lumea vrea ceva cat mai ușor și mai subțire, astfel că acesta se încadrează în standardele actuale, cu o greutate de numai 2.3 kilograme și o grosime de 3 centimetri. Ecranul este unul standard, adică măsoară o diagonală de 15.6 de inch și poate afișa o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli.

Ca și configurație după cum am precizat și la începutul acestui review acest laptop este unul care se încadrează cel mai bine în categoria multimedia. Procesorul este unul destul de nou și performant, tip Intel Core i3 construit pe arhitectura 32 nanometri, numită și SandyBridge. Modelul acestuia este 2370M, un model lansat la începutul lui 2012 care funcționează la o frecvență de 2.4 GHz cu o memorie cache de 3 MB. În ajutorul procesorului vin și cei 4 GB de memorie, suficienți pentru a rula fără probleme orice tip de aplicație. Dacă nu vă sunt de ajuns cei 4 GB puteți face oricând un upgrade deoarece acesta suportă până la maxim 8 GB de memorie. Deși laptopurile multimedia vin cu HDD-uri cu capacități impresionante acest model are în dotare un hard disk cu o capacitate de stocare de 500GB, suficient pentru un utilizator obișnuit.

Placa video cu care Samsung NP300E5C-S01RO vine este una dedicată, mai exact modelul NVIDIA GeForce 610M. Are 1 GB de memorie, este o placă video entry level cu performanțe medii. Ca să vă puteți face o idee vă spun doar că jocuri precum Crysis 2 sau Mafia 2 vor rula fluent însă la o rezoluție și detalii minime iar jocuri precum FIFA 2012 sau Sims 3 le veți putea juca chiar și la o rezoluție și detalii maxime. Pe partea de multimedia acesta are în dotare DVD RW, cititor de carduri 3 în 1, două difuzoare stereo dar și cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Legat de autonomie, bateria acestui laptop este una pe Litiu Ion cu 6 celule care vă poate ține departe de priză până la maxim 4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.