Samsung NP300E5X-A02RO

Laptopurile sunt încă la mare căutare deși sunt suficienți utilizatori la ora actuală care optează pentru smartphone-uri sau tablete în locul deja clasicelor dispozitive deoarece acestea oferă portabilitate mai mare. Totuși având în vedere că unele dintre cele mai performante tablete existente pe piață se pot compara cel mult cu un laptop de nivel mediu putem spune că tehnologia actuală nu ne oferă decât parțial alternative. Astfel producătorii încearcă să ne aducă în atenție modele de laptopuri capabile să satisfacă orice nevoie și orice buget.

Un astfel de exemplu îl reprezintă Samsung. Unul din leaderii pieței dispozitivelor portabile, producătorul sud-coreean încearcă să ofere soluții atât celor cu un buget ridicat acordând însă atenție și segmentului low-cost. În acest sens, laptopul Samsung NP300E5X-A02RO pare a fi laptopul ideal pentru cei ce nu vor să investească o sumă foarte mare însă care vor să se bucure de calitate, viteză și conectivitate oricând. Chiar dacă nu se remarcă prin performanțe ieșite din comun, dispozitiv are exact ce îi trebuie iar prețul sau este un atu important.

Samsung NP300E5X-A02RO din fatatastatura Samsung NP300E5X-A02ROSamsung NP300E5X-A02RO din spate

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Obișnuit cu prețurile destul de mari cu care producătorul a intrat pe piața de laptopuri nu credeam că am să văd și un laptop cat se poate de accesibil. Cred că acest model se adresează în special tinerilor care nu sunt prea pasionați de computing și vor numai un laptop aspectuos cu care să poată viziona un film din când în când si să poată naviga pe internet fără probleme. Acest model dispune de același design pe care l-am găsit la majoritatea laptopurilor din noua generație a celor de la Samsung. Întâlnim materiale de bună calitate cu un finisaj plăcut la atingere și ce este mai important, faptul că răcirea se face foarte bine astfel că nu veți avea momente când nu veți mai putea ține laptopul în brațe.

Ce mai îmi place este și tastatura acestuia, o tastatura în stilul celor de la Samsung, tastele puțin depărtate și foarte silențioase iar un mare plus îl reprezintă și tastele numerice aflate în partea dreaptă. Dimensiunile sunt în conformitate cu majoritatea laptopurilor din zilele noastre, are o greutate de numai 2.3 kilograme și o grosime de 3.5 centimetri. Ecranul este unul Anti-Reflective cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch și care poate afișa o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli – un ecran perfect pentru vizionatul filmelor în format HD. Nefiind un laptop foarte performant acest model vine echipat cu un procesor Intel Celeron Dual Core construit pe arhitectura 32 nanometri. Modelul acestuia este B820, un model lansat la începutul acestui an care funcționează la o frecvență de 1700 MHz cu o memorie cache de 2048 KB. Mai pe scurt procesorul este unul potrivit pentru această configurație și mai ales pentru ce a fost gândit acest laptop.

Deși pentru un laptop office 2GB de memorie RAM sunt suficienți, doar dacă îl vei folosi numai pentru internet, muzică și filme,  personal aș face un upgrade la cel puțin 4 GB, având în vedere că prețul unei plăcuțe de memorie este foarte mic și mai ales că acesta suportă până la maxim 8GB de memorie RAM. Nu va fi nevoie de un upgrade pe partea de stocare, pentru că hard disk-ul cu care acesta vine dotat este unul destul de încăpător, având o capacitate de stocare de 500GB. Însă dacă chiar vreți să simțiți o diferență în timpul de încărcare al sistemul de operare sau a programelor  instalați un SSD și nu veți regreta.

Fiind un laptop destul de ieftin Samsung NP300E5X-A02RO vine cu o placă video integrată. Asta înseamnă că nu veți avea parte de performanțe spectaculoase atunci când vine vorba de capitolul video. Să fiu mai explicit, după cum am precizat și la începutul acestui review, pentru filme HD este destul de OK, problema vine atunci când vorbim despre jocuri. Neavand o placă video dedicată nu putem vorbi de rularea jocurilor mai noi, deci vă veți limita la jocuri mai vechi cu cerințe mai mici. Pe partea de multimedia acesta are în dotare DVD-RW, cititor de carduri 3 în 1, o cameră web foarte bună cu o rezoluție de 1.3 megapixeli dar și două difuzoare stereo cu o putere de 3 wați. Având o baterie Litiu Ion cu 6 celule autonomia de lucru va fi undeva la 4, maxim 5 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.