Samsung NP300E5X-S01RO

Încercând să-și consolideze poziția și pe piața laptopurilor, producătorul sud-coreean Samsung prezintă din ce în ce mai multe modele special create pentru a atrage clienți din toate segmentele viabile. Lider în piața smartphone-urilor, compania încearcă să profite de brandul puternic pentru a se integra pe această piață. Fie că e vorba de utilizatori ce își doresc modele puternice, solide, capabile să ruleze mai multe aplicații în același timp sau dimpotrivă, persoane ce se mulțumesc și cu dispozitive având performanțe mai scăzute, compensând însă printr-un preț mai scăzut, Samsung încearcă satisfacerea nevoilor fiecăruia.

Un model de laptop interesant, situat la granița laptopurilor cu performante extreme și cele obsinuite este laptopul Samsung NP300E5X-S01RO, ceva mai performant fată de modelul despre care am vorbit zilele trecute, și anume Samsung NP300E5X-T01RO. Acesta este capabil să stocheze suficiente informații și permite chiar upgradarea sa în cazul în care utilizatorul dorește acest lucru. Având în vedere și prețul pentru care este disponibil, s-ar putea spune că investiția în acest dispozitiv este una de lungă durată care merită fără îndoială toți banii.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Pe lângă configurația numai bună pentru aplicațiile multimedia acest model vine cu același design deosebit pe care l-am întâlnit și la NP300E5X-T01RO. Acum putem spune cu adevărat că este un laptop premium din toate punctele de vedere (configurație, design dar și calitatea materialelor). Despre design nu voi mai insista deoarece am scris în review-ul anterior, și cum acest model vine exact cu aceeași carcasă nu are rost să mă repet. Ce mai îmi place la acest laptop este faptul că vine cu o tastatură completă, adică în partea dreaptă găsim și blocul de taste numerice – foarte util și la îndemână atunci când îl veți folosi mai mult pentru aplicațiile office. După cum se poate observa și din imaginile de mai sus tastele sunt plate, foarte plăcute la atingere și cu o mică distanță între ele – pentru a nu obosi mana după sesiuni mai lungi de computing.

Fiind dotat cu un ecran LCD LED cu o diagonala ce masoara 15.6 inch si care poate afisa o rezolutie maxima de 1366 x 768 pixeli putem spune ca acest model este unul ideal pentru vizionatul filmelor in format high definition. Datorita tehnologiei Anti-Reflective imaginile vor putea fi vizibile chiar si in spatii deschise. Majoritatea aplicatiilor din zilele noastre au nevoie de un procesor puternic pentru a putea rula in conditii optime, mai ales daca veti folosi vreun editor video sau foto. Pentru asta aveti la dispozitie un procesor de ultima ora Intel Core i3 care ruleaza pe platforma 32 nanometri. Modelul in cauza este 2370M, un model lansat la inceputul acestui an, model care functioneaza la o frecventa de 2.4 GHz cu o memorie de 3MB cache.

Deși procesorul este foarte important atunci când vorbim de editare video sau foto mai este nevoie și de ceva memorie RAM pentru a putea duce la bun sfârșit sarcinile trasate acestuia. De aceea acest model vine echipat standard cu o plăcuță de memorie cu o capacitate de 4GB, suficientă pentru majoritatea aplicațiilor multimedia din zilele noastre. Deși momentan nu cred că va fi nevoie, producătorul vă oferă și posibilitatea extinderii acesteia până la maxim 8GB, cu condiția să ruleze la frecvență de 1333 MHz. Pentru stocarea fiserelor de orice fel aveți îndemână un hard disk cu o capacitate de 500 GB (jumătate de terra) despre care aș putea zice că este mai mult decât suficient pentru orice utilizator.

De la aplicații multimedia și editare nu mai este cale lungă până la rularea de jocuri. De aceea Samsung NP300E5X-S01RO având o placă video dedicată poate fi considerat și un laptop din clasa entry level pentru jocuri, într-un cuvânt vă puteți juca însă nu chiar ultimele apariții. Placa video cu care acesta vine echipat este NVIDIA GeForce 610M cu 1GB de memorie RAM. Ca și performanțe aceasta poate rula fluent jocuri precum Crysis 2 sau Mafia 2 însă la o rezoluție și detalii minime. Iar jocuri precum FIFA 2012 sau Sims 3 pot fi jucate la o rezoluție și detalii maxime fără probleme.

Pe partea de multimedia acesta vine echipat cu DVD-RW, cititor de carduri 3 în 1, două difuzoare stereo de bună calitate dar și cameră web cu o rezoluție maximă de 0.3 megapixeli – foarte bună pentru video conversațiile pe Skype sau Yahoo! Messenger. Nu duce lipsă nici de porturi cu 3USB, 1HDMI, 1 VGA, ieșire audio și pentru microfon. La capitolul conectivitate acesta vine dotat cu port pentru rețea, wireless dar și bluetooth. Având o baterie Litiu Ion cu 6 celule vă puteți asigura o autonomie de lucru de până la maxim 3-4 ore, în funcție de utilizarea acestuia.

One thought on “Samsung NP300E5X-S01RO”

  1. Pingback: Laptop Samsung NP300E5X-S02RO preț cu review și păreri
  2. Trackback: Laptop Samsung NP300E5X-S02RO preț cu review și păreri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.