Samsung NP300E5X-S02RO

Dacă pe piața smartphone-urilor pare să fi câștigat bătălia împotrivă concurentei, pe piața laptopurilor Samsung încă încearcă să își găsească un loc cat mai bun pornind de la brandul pe care deja toată lumea îl cunoaște. Laptopurile pe care Samsung le propune sunt în cele mai multe din cazuri modele performante, cu specificații tehnice foarte bune având și un preț pe măsură.

Totuși există ca și în cazul telefoanelor mobile și un segment low-cost, adaptat pentru cei ce nu au un buget foarte ridicat. Însă din categoria laptopurilor performante, nu putem să nu remarcăm modelul Samsung NP300E5X-S02RO ce se bate de la egal la egal cu alte modele ale firmelor concurente. Laptopul este special creat pentru a-i mulțumi chiar și pe cei mai pretențioși utilizatori, folosind tehnologii de ultimă generație, reușind să convingă pe toată lumea ca o investiție într-un astfel de model este una meritată și de lungă durată.

Samsung NP300E5X-S02RO din fatatastatura Samsung NP300E5X-S02ROSamsung NP300E5X-S02RO din spate

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Am mai spus-o și când am vorbit despre Samsung NP300E5X-S01RO sau Samsung NP300E5X-T01RO, cei de la Samsung au reușit cu această gama de laptopuri să demonstreze că nu se pricep numai la telefoane mobile sau la tablete. Pe lângă raportul preț/performanță și calitate care este chiar foarte OK cred că designul este cu mult peste majoritatea laptopurilor lansate de producători consacrați. Și acest model se bucură de același design pe care îl veți întâlni la majoritatea laptopurilor din nouă gama de laptopuri de la Samsung. Nu voi mai discuta despre aspect deoarece am tot vorbit și în review-urile anterioare. După cum se poate observa și din imaginile de mai sus tastatura este una foarte frumos desenată, tastele sunt puțin depărtate pentru a nu obosi mâna atunci când veți tasta mai mult timp, iar în partea dreaptă se află blocul cu tastele numerice, foarte utile pentru cei care desfășoară activități de tip office.

Dimensiunile sunt aceleași ca la orice alt laptop de 15.6 inch, mai exact are o greutate de numai 2.3 kilograme și o grosime de 3.5 centimetri. Este destul de ușor, deci este un laptop care poate fi luat foarte ușor și fără să iți rupă mâinile în concedii sau delegații. După cum am precizat mai înainte ecranul acestuia este unul cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch și cu o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli. Folosește tehnologia LED iar ca și caracteristici speciale acesta dispune de funcția, dacă îi putem spune așa, Anti-Reflective – mai pe românește este un ecran mat care nu va reflecta razele solare. Mai rar un laptop și frumos și cu o configurație bună. Acest model face excepție de la regulă și pe lângă designul foarte reușit vine și cu o configurație numai bună pentru aplicațiile de tip multimedia sau gaming.

Procesorul din dotare este unul de ultimă generație, tip Intel Core i3 construit pe cea mai nouă arhitectură, și anume 22 nanometri. Modelul acestuia este 3110M, un model lansat la începutul anului 2012, funcționează la o frecvență de 2.4 GHz cu o memorie de cache 3 MB. Pentru a rula aplicațiile fluent și fără probleme pe lângă procesor ai nevoie și de memorie. Acesta are o plăcuță de memorie de 4GB despre care am putea spune că este de ajuns pentru moment, indiferent de ce aplicații veți rula. Producătorul însă vă oferă posibilitatea extinderii acesteia până la maxim 8 GB. Pentru stocare aveți la dispoziție un hard disk clasic destul de generos, cu o capacitate de stocare de 750 GB.

Deși nu face parte din categoria de gaming Samsung NP300E5X-S02RO poate fi considerat și un bun laptop pentru jocuri, însă la modul de amatori.  Acest model vine dotat cu tehnologie NVIDIA Optimus, asta înseamnă că are două plăci video, una integrată și una dedicată. Cea dedicată este NVIDIA GeForce GT 620M o placă video cu 1 GB de memorie care va fi folosită atunci când veți folosi laptopul pentru aplicații mai solicitante sau pentru jocuri, și o placă video integrată care va fi comutată automat cu ajutorul acestei tehnologii atunci când veți folosi laptopul mai mult pentru aplicațiile uzuale.

Pe partea de multimedia întâlnim aceleași terminale pe care le găsim la oricare alt laptop, și anume: DVD RW, cititor de carduri 3 în 1, două difuzoare stereo cu o putere maximă de 3 wați și o cameră web cu o rezoluție maximă de 1.3 megapixeli, ideală pentru conversațiile pe Skype sau Messenger. Porturile disponibile sunt: 3xUSB 2.0, 1xHDMI, 1xVGA, ieșire audio dar și microfon. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule iar autonomia de lucru poate ajunge la maxim 4-5 ore. Sistemul de operare cu care acesta vine este FreeDOS însă vă recomand să instalați Windows 7 sau 8 pentru a funcționa la parametri optimi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.