Samsung NP300E5X-T01RO

Recunoscută la nivel mondial drept unul dintre liderii de piață în ceea ce privește telefoanele mobile cat și televizoarele, Samsung încearcă să își impună produsele și pe piața laptopurilor. Atuul principal al companiei este reprezentat în primul rând de brandul deja renumit în celelalte domenii cu care încearcă să câștige teren și pe partea de calculatoare portabile. Iar producătorul sud-coreean își propune să se adreseze atât utilizatorilor ce au nevoie de performanțe ridicate cat și celor ce doresc să țină legătura cu cei dragi, să vizioneze filme sau să navigheze pe internet.

Pentru aceștia din urmă producătorul ne propune modelul de laptop Samsung NP300E5X-T01RO, un dispozitiv ce se comportă foarte bine pentru orice gen de de utilizări obișnuite. Construit în special pentru a stoca o cantitate mare de informație, laptopul poate fi utilizat chiar și pentru a rula jocuri însă nu dintre ultimele titluri apărute și nici la detalii grafice maxime. Altfel dispozitivul se comportă foarte bine, având și un raport bun calitate – preț.

Samsung NP300E5X-T01RO din fatatastatura Samsung NP300E5X-T01ROSamsung NP300E5X-T01RO din lateral

 

 

 

 

 

Vezi pretul, detalii tehnice dar si alte imagini aici …

Deși nu vine cu o configurație de ultimă oră acesta reușește să ne atragă atenția cu aspectul deosebit și foarte diferit fată de majoritatea laptopurilor din zilele noastre. Cred că cei de la Samsung sunt printre primii, dacă nu chiar singurii care construiesc laptopuri în două culori, și personal pot spune că îmi place. Special cred că au ales culoarea metalului să fie în locul touchpad-ului, asta pentru a nu fi atât de vizibile urmele dar și zgârieturile fine precum pe partea neagră. Ca și dimensiuni putem spune că se aseamănă oricărui laptop de 15.6 inch, are o greutate de numai 2.3 kilograme și o grosime uniformă de 3.4 centimetri, într-un cuvânt destul de ușor și de subțire

După cum am precizat mai sus ecranul este unul pe care îl întâlnim la majoritatea laptopurilor din zilele noastre. Aici vorbim despre un LCD LED cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch și care poate afișa o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli. Acesta folosește tehnologia Anti-Reflective, pentru a ușura vizionarea imaginilor chiar și în spații deschise. Pentru a face fată aplicațiilor uzuale nu e nevoie de un procesor de ultimă oră, de aceea producătorul a ales ca acest model să fie echipat cu un procesor Intel Pentium Dual Core care rulează pe arhitectura 32 nanometri. Modelul în cauză este B960, un model lansat la începutul anului trecut, care funcționează la o frecvență standard de 2200 MHz cu o memorie cache de 2048 KB.

Deși pentru a rula Windows 7 și alte câteva programe nu ai nevoie de mai mult de 2GB de memorie acest model vine echipat cu 4GB de memorie RAM. Însă nu strică să aveți mai multă memorie dat fiindcă în ziua de astăzi toate programele cer cat mai multă memorie. Aveți însă și posibilitatea extinderii acesteia, până la maxim 8 GB, sincer însă nu cred că veți avea nevoie vreodată de mai multă memorie pentru a rula fără probleme aplicațiile de zi cu zi. Pentru stocarea fișierelor aveți la dispoziție un hard disk clasic, cu o interfață SATA, o capacitate de stocare de 500 GB și o viteză de rotire a platanelor de 5400 rotații pe minut, într-un cuvânt destul de generos și destul de rapid.

Deși Samsung NP300E5X-T01RO nu poate fi considerat un laptop pentru jocuri, acesta poate rula fluent și fără probleme unele jocuri mai vechi sau cu cerințe de sistem mai mici. Și acest lucru este posibil cu ajutorul plăcii video dedicate NVIDIA GeForce 610M cu 512 MB de memorie. Ca să vă puteți forma o idee despre performanțele acestei plăci vă pot spune doar că Crysis 2 sau Mafia 2 pot fi jucate la o rezoluție și detalii minime iar FIFA 2012 sau Sims 3 pot fi jucate fără probleme la rezoluție și detalii maxime. Nu cred că se mai pune problema rulării filmelor în format HD deoarece acum chiar și un laptop cu o configurație office o poate face.

Nu duce lipsă nici de accesoriile multimedia cu care ne-am obișnuit să le găsim la majoritatea laptopurilor. Și acesta vine echipat cu DVD-RW, cititor de carduri 3 în 1, cameră web cu rezoluție maximă de 0.3 megapixeli și două difuzoare stereo de bună calitate cu o putere de 3 wați. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule, și cred că vă poate oferi o autonomie de lucru de până la maxim 3-4 ore, în funcție de utilizarea fiecăruia.

2 thoughts on “Samsung NP300E5X-T01RO”

  1. Pingback: Laptop Samsung NP300E5X-S01RO review
  2. Trackback: Laptop Samsung NP300E5X-S01RO review
  3. Pingback: Laptop Samsung NP300E5X-S02RO preț cu review și păreri
  4. Trackback: Laptop Samsung NP300E5X-S02RO preț cu review și păreri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.