Samsung NP300E5Z-A02RO

Nu există îndoială că cei de la Samsung vor să fie lideri în calitate și vânzări la toate categoriile de electronice și electrocasnice. Dacă la categoria telefoane mobile au reușit să se impună și să devină numărul 1 în vânzări cu Samsung Galaxy S2, nici la categoria notebook nu vor să se lase mai prejos față de concurenții săi. Astfel că în ultimul an au scos pe piață câteva modele de laptopur accesibile, în funcție de nevoile fiecărui utilizator.

În acest review vom vorbi despre Samsung NP300E5Z-A02RO, fratele mai mic și mai slăbuț al laptopului Samsung NP300V5A-S01RO. Amândouă fac parte din aceeași gamă însă unul este destinat gamerilor (Samsung NP300V5A-S01RO) iar celalat (Samsung NP300E5Z-A02RO) persoanelor pasionate de filme în format HD și aplicații multimedia. Garanția oferită de Samsung este de 24 de luni, însă contracost aceasta poate fi extinsă cu încă 12 sau 24 de luni. Sistemul de operare cu care aceasa vine este Free DOS, însă recomand achiziționarea unei licențe de Windows 7.

Samsung NP300E5Z-A02RO din lateralSamsung NP300E5Z-A02RO tastaturaSamsung NP300E5Z-A02RO din spate

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

La capitolul design nu pot spune că m-a impresionat însă pot spune că este ceva puțin mai diferit față de ce este în acest moment pe piață. Adică marea majoritate a laptopurilor, dacă nu chiar toate au carcasa într-o singură culoare. Cei de la Asus au vrut să ne surprindă cu această carcasă jumătate argintie – jumătate neagră. Nu pot spune că au reușit în totalitate, însă eu zica ca e ceva în plus față de restul producatorilor. Tastatura este neagră, tastele sunt plate iar în dreapta se găsește și o tastatură numerică.

Cum am precizat și la începutul acestui review, Samsung NP300E5Z-A02RO este un laptop multimedia. Prima dovadă o primim de la procesor. Acesta este unul tip Intel Core i3 care funcționează pe platforma 32 nanometri, cea mai nouă tehnologie dezvoltată de Intel până în acest moment – mai este numită și SandyBridge. Modelul acestuia este unul lansat la începutul anului 2011, model cu două nuclee ce rulează la o frecvență de 2200 Mhz și o memorie cache de 3072 KB.

Ce îmi place la acest laptop în special este display-ul. Nu vă imaginați că are nu știu ce setări sau opțiuni 3D în plus față de restul pentru că nu este deloc așa. Îmi place doar că este un ecran Anti-Reflective, adică este mat. Și cu ce te ajută dacă este mat? Păi dacă vă aflați într-un spațiu deschis lumina nu se va reflecta în el. Diagonala acestuia măsoară 15.6 inch și poate afisa o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli.

Nu cred că se va pune problema lipsei de memorie RAM deoarece Samsung NP300E5Z-A02RO vine cu două plăcuțe de RAM cu o capacitate de 3GB. Oricum cu timpul dacă vei vrea să faci un upgrade probabil va fi posibil, însă cu condiția să elimini una din plăcuțele deja instalate. Hard disk-ul este unul standard tip SATA cu o capacitate de stocare de 320GB. Cred că pentru început este de ajuns, cu timpul și aici se poate interveni cu un upgrade.

Și dacă mai sus am scris că nu este un laptop pentru jocuri, asta este din cauza plăcii video. Acest model are o placă video integrată tip Intel HD Graphics 3000, integrată în procesor. Este destul de bună și va face față fără probleme filmelor în format high definition dar și câtorva jocuri cu cerințe de sistem mai reduse. Însă dacă ești pasionat de jocuri te sfătuiesc celălalt model din aceeași gamă sau o alternativa în același preț este Acer Aspire AS5750G-2438G64Mnkk.

Pe partea de multimedia Samsung NP300E5Z-A02RO vine echipat standard ca orice alt laptop din această categorie. Adică DVD-RW, cititor de carduri, cameră web și două difuzoare stereo de tip SoundAlive cu o putere de ieșire a sunetului de 3 wați. Bateria este una cu 6 celule de tip Litiu Ion care vă poate obține o autonomie de până la 4 ore.

2 thoughts on “Samsung NP300E5Z-A02RO”

  1. Alexandra Avram says:

    Am o intrebare! Unde sunt pozitionate boxele? pentru ca nu e specificat si am cumparat acum cateva luni un laptop si am avut surpriza ca boxele sa fie sub laptop? nici macar in lateral ci dedesubt! Multumesc frumos!

    1. Vanzatoru` says:

      Difuzoarele sunt situate deasupra tastaturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.