Samsung NP300E5Z-A03RO

Seria de laptopuri NP300E5Z nu este compusă numai din laptopuri cu configurații puternice, de ultimă oră. Chiar dacă până acum am vorbit numai despre modelele puternice din această categorie, astăzi a venit rândul și la un laptop de tip office. Este vorba despre Samsung NP300E5Z-A03RO, probabil cel mai ieftin model din această serie. Este recomandat persoanelor ce nu au nevoie de performanțe ridicate.

Sistemul de operare cu care vine preinstalat este Free DOS, însă așa cum întotdeauna o fac, recomand achiziționarea unei licențe de Windows 7 pentru funcționarea optimă și la capacitate maximă. Chiar dacă nu cred că veți avea nevoie, e bine de știut că garanția oferită de Samsung este de 24 de luni. Însă dacă dorești o poți extinde contracost cu încă 12 sau 24 de luni, alegând unul din pachetele Garanție Plus 1 An sau Garanție Plus 2 Ani.

Samsung NP300E5Z-A03RO din fataSamsung NP300E5Z-A03RO tastaturaSamsung NP300E5Z-A03RO din spate

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Ca și restul modelelor din această serie nici NP300E5Z-A03RO nu diferă când este vorba de design. Aceeași carcasă dintr-un plastic de bună calitate în două culori: negru și gri argintiu. Tastatura este identică cu restul modelelor, tastele sunt plate iar în dreapta este și tastatura numerică. Personal eu cred că arată foarte bine iar carcasa în două culori știe să facă diferența. Pe partea stângă lateral se găsește portul pentru alimentare, portul pentru internet, VGA și HDMI, un port USB 2.0 și 1 port pentru căști plus unul pentru microfon.

Cum majoritatea producătorilor din ziua de astăzi pun pe laptopuri display-uri de tip glare (lucios) cei de la Samsung pe această serie au ales ecranele Anti-Reflective. Acesta poate fi un mare avantaj pentru persoanele ce folosesc notebook-ul în spații deschise și luminoase. Diagonala măsoară 15.6 inch și poate afișa o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli, adică la calitate HD.

Am spus-o și la început Samsung NP300E5Z-A03RO este un laptop office recomandat persoanelor ce nu vor mai mult decât vizionarea unui film, a asculta muzică, naviga pe internet sau poate din când în când un joc cu cerințe de sistem mai mici. Chiar dacă procesorul este construit pe tehnologia 32 nanometri acesta este unul tip Intel Pentium. Modelul acestuia este B950, model lansat undeva la începutul anului 2011. Are două nuclee care rulează la o frecvență de 2.1 GHz cu o memorie cache de numai 2MB.

Dacă în mare parte Samsung NP300E5Z-A03RO nu strălucește și nu este chiar foarte „dotat” la capitolul memorie RAM cei de la Samsung nu au făcut deloc economie. Acesta vine cu o plăcuță de memorie cu o capacitate de 4GB. Pentru aplicațiile de tip office chiar nu ai nevoie de mai multă memorie. Însă pe parcurs dacă vei dori un upgrade acesta va putea fi posibil pentru că maximul de memorie este de 8GB. Hard disk-ul este unul tip SATA cu o capacitate de stocare de 500GB. Este foarte mare având în vedere că nu este un laptop pentru jocuri.

La capitolul video Samsung NP300E5Z-A03RO are în dotare o placă video integrată pe procesor de tip Intel HD Graphics. Aceasta are suport HD, filmele HD vor putea fi vizionate fără probleme, iar jocuri precum Counter Strike de asemenea vor putea fi jucate fluent la o rezoluție bună. Pe partea de multimedia găsim: DVD-RW, cititor de carduri 4 în 1, două difuzoare stereo SoundAlive cu o putere de 3 wați și o cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule și are o autonomie de până la 3-4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.