Samsung NP300E5Z-S02RO

Dacă ești în căutarea unei alternative mai bune decât Samsung NP300E5Z-A01RO atunci îți recomand Samsung NP300E5Z-S02RO, același design însă cu o configurație mai bună. Acesta este un laptop de tip multimedia care poate fi folosit și pentru aplicații de tip office dar și pentru ceva jocuri cu cerințe mai mici.

Bineînțeles acesta având o configurație mai bună decât cealaltă versiune și prețul este mai mare. Însă dacă îți dorești acest laptop doar pentru design și portabilitate și nu te interesează performanțele sale atunci nu ai de ce să plătești în plus. Despre designul său nu mai vorbim pentru că am vorbit în review-ul pentru Samsung NP300E5Z-A01RO, însă ne vom opri la configurația acestuia.

Samsung NP300E5Z-S02RO din fataSamsung NP300E5Z-S02RO tastaturaSamsung NP300E5Z-S02RO din lateral

 

 

 

 


Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Procesorul acestuia este unul de ultimă generație ce face parte din familia Sandy Bridge, construit pe o arhitectură de 32 nano metri. Modelul acestui procesor este Intel Core i3 2330M și rulează la o frecvență de 2200 Mhz cu o memorie cache de 3072 KB (3MB). Este un procesor foarte bun care va rula fără probleme Windows 7 și alte aplicații sau jocuri. Chiar dacă un laptop îl folosiți foarte mult timp în interiorul unei încăperi acest model de laptop este avantajat de faptul că are un display cu ecran Anti-Reflective (Mat) care vă va ajuta atunci când veți lucra cu el în aer liber – nu se vor reflecta razele solare în el.

Vine echipat cu două plăcuțe de memorie RAM ce însumează o capacitate de 3 GB DDR3. Un minus ar fi că nu veți mai putea adăuga memorie decât dacă veți scoate una dintre aceste două plăcuțe. Însă chiar și cu 3GB de memorie acest laptop rulează fluent orice aplicație, însă pe viitor când vor mai apărea și alte jocuri sau programe probabil va fi necesar un upgrade. Hard disk-ul este unul clasic cu o capacitate de 320GB SATA și cu o viteză de rotație de 5400 rotații pe minut. Însă pentru un plus de viteză v-aș recomanda un upgrade la un hard disk SSD.

Probabil cea mai importantă componentă pentru un gamer este placa video. Samsung NP300E5Z-S02RO are o placă video produsă de NVIDIA model GT 520MX, și are o memorie de 1024 MB (1GB). Însă ce îmi place la acest laptop este faptul că mai are o placă video integrată ce va fi folosită pentru aplicațiile de tip office (pentru a economisi energie) iar placa video dedicată se va activa automat atunci când veți vrea să vă jucați sau să vedeți un film HD.

Bateria este una formată din 6 celule de tip Li Ion și vă poate oferi o autonomie de până la 4-5 ore. Nu cântărește nici prea mult pentru un laptop cu aceste dimensiuni, acesta ajungând undeva la 2.3 kilograme. Are cititor de carduri, difuzoare stereo cu o putere de 3Wati, cameră web cu o rezoluție maximă de 2 megapixeli și DVD-RW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.