Samsung NP300E5Z-S03RO

E foarte ușor în ziua de astăzi să găsești un laptop cu o configurație foarte bună. Însă mai greu este să găsești acel model care să aibă și un raport performanță preț bun. Uite că zilele acestea mi-am aruncat un ochi în ofertele magazinelor online de la noi. Și în oferta celor de la eMAG am observat că a apărut notebook-ul Samsung NP300E5Z-S03RO, model nou din seria NP300E5Z de la Samsung.

Acest model are un preț rezonabil, dacă este să ne uităm la configurația de ultimă oră cu care acesta vine echipat. Samsung NP300E5Z-S03RO vine cu sistemul de operare Free DOS (de aici și prețul mai mic) însă dacă vrei să funcționeze la adevărata lui putere atunci îți recomand să cumperi o licență de Windows 7. Garanția oferită de Samsung este de 24 de luni, însă aceasta poate fi extinsă contracost cu încă 12 sau 24 de luni.

Samsung NP300E5Z-S03RO din fatatastatura Samsung NP300E5Z-S03ROSamsung NP300E5Z-S03RO din spate

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Despre design am mai vorbit și în review-urile anterioare (NP300E5Z-S04RO, NP300E5Z-A02RO, NP300E5Z-S02RO și P300E5Z-A01RO). Fiind din aceeași gamă toate vin cu același design. Carcasa după cum se poate observa și în imaginile de mai sus este foarte elegantă, vine în două culori: negru și gri argintiu. Tastatura este neagră, tastele sunt plate și foarte puțin distanțate, iar în dreapta este și tastatură numerică – foarte utilă atunci când lucrezi mult timp cu cifre. Pe partea stânga în lateral se găsește portul pentru alimentare, portul pentru internet, portul HDMI și VGA, un port USB 2.0 și 2 porturi pentru căști și microfon. În lateral pe partea dreaptă găsim doar două porturi USB 2.0 și DVD-RW.

De la cel mai ieftin până la cel mai scump toată seria NP300E5Z este dotată cu display tip Anti-Reflective. Este un lucru foarte bun că cei de la Samsung au ales să folosească acesta tehnologie, mai ales pentru cei ce folosesc laptopul în spații deschise. În schimb diagonala este de 15.6 inch, tehnologia folosită este LED iar rezoluția maximă care poate fi afișată este de 1366 x 768 pixeli.

Cred că am uitat să precizez că acest model se încadrează în categoria multimedia și poate fi chiar un entry level pentru categoria gaming. Pe acest model găsim un procesor tip Intel Core i5, bineînțeles construit pe tehnologia 32 nanometri – cea mai nouă tehnologie, numită și SandyBridge. Modelul acestuia este 2450M, model foarte nou, lansat chiar la începutul anului 2012. Are două nuclee care rulează la o frecvență de 2.5 GHz în modul standard și poate ajunge la 3.1 GHz în modul turbo. Memoria cache este de 3 MB.

La capitolul memorie RAM Samsung NP300E5Z-S03RO pot spune că este chiar un laptop super dotat. Cei de la Samsung nu s-au „zgârcit” și au instalat două plăcuțe de memorie cu o capacitate totală de 6GB. Nu cred că va fi nevoie vreodată însă, pe parcurs dacă nu va fi de ajuns se poate face un upgrade cu încă 2GB (maximul de memorie suportat este de 8GB). Hard disk-ul este unul tip SATA cu o capacitate de stocare de 500GB.

Și aici găsim tehnologia NVIDIA Optimus. Nu voi mai discută despre pentru că am explicat ce înseamnă și cum funcționează în review-urile modelelor menționate mai sus. Placa video dedicată este model NVIDIA GeForce GT 520MX cu o memorie de 1024 MB, iar placa video integrată pe procesor este una tip Intel HD Graphics 3000. Când rulați aplicații office această tehnologie va folosi automat placa video integrată iar când veți folosi laptopul la aplicații mai complexe aceasta va folosi placa video dedicată.

Pe partea de multimedia Samsung NP300E5Z-S03RO, ca și orice alt laptop din această categorie vine echipat standard. Adică: DVD-RW, cititor de carduri 4 în 1, două difuzoare stereo SoundAlive cu o putere de 3 wați și o cameră web cu o rezoluție maximă de 0.3 megapixeli. Bateria este una tip Litiu Ion cu 6 celule ce vă poate oferi o autonomie de până la 3-4 ore. Cântărește numai 2.3 kilograme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.