Samsung NP300E5Z-S04RO

Dacă nu ai suficienți bani pentru Samsung NP300V5A-S02RO sau Samsung NP300V5Z-S05RO ori nu ai nevoie de o configurație atât de puternică astăzi vă voi prezenta o alternativă viabilă, tot de la Samsung, însă la un preț ceva mai mic. Este vorba despre Samsung NP300E5Z-S04RO, este un model ce face parte din gama de laptopuri NP300E5Z. Această gamă este compusă din laptopuri cu configurații ce fac legătură dintre multimedia și gaming.

Sistemul de operare cu care Samsung NP300E5Z-S04RO vine preinstalat este Free DOS – un sistem de operare gratuit foarte rudimentar. În caz că nu ai deja, personal recomand achiziționarea unei licențe de Windows 7 pentru ca sistemul să poate operă la capacitate maximă. Garanția oferită de Samsung este de 24 de luni, însă contracost aceasta se poate extinde cu încă 12 sau 24 de luni.

Samsung NP300E5Z-S04RO din lateralSamsung NP300E5Z-S04RO tastaturaSamsung NP300E5Z-S04RO din spate

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

La capitolul design acesta este identic cu oricare alt laptop din gama NP300E5Z. Are un aspect elegant, după cum se poate observa și în imaginile de mai sus acesta este format din două culori: negru și gri argintiu. Tastatura este neagră, tastele sunt plate și un pic distanțate. Un plus îl primește deoarece în dreapta se găsește și tastatura numerică – foarte utilă celor care lucrează mult cu cifre. Pe partea de conectare și porturi Samsung NP300E5Z-S04RO are pe partea stângă în lateral mufa de încărcare a bateriei, portul RJ-45 pentru conectarea laptopului la internet prin cablu, portul VGA și HDMI, 1 port USB 2.0 și o ieșire audio. În lateral pe partea dreaptă se găsesc doar două porturi USB 2.0.

Fiind un laptop multimedia acesta nu va fi folosit doar în spații închise, ca și un laptop office, acesta poate fi luat în vacanțe sau în concedii. De aceea cei de la Samsung au pus pe acest model un ecran tip Anti-Reflective – asta înseamnă că lumina soarelui sau orice alt tip de lumină nu se va reflecta. Diagonala este una standard, cum era de așteptat 15.6 inch și poate afișa o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli.

Însă de ajuns cu aceste detalii minore, este timpul să vedem și ce componente ascunde această carcasă. Procesorul acestuia este unul tip Intel Core i3 construit pe tehnologia 32 nanometri – cea mai nouă tehnologie dezvoltată de Intel, numită și SandyBridge. Modelul acestui procesor este 2350M, model lansat la jumătatea anului 2011. Are două nuclee care rulează la o frecvență de 2.3 GHz cu o memorie cache de 3 MB.

Nu cred că vei întâmpina probleme indiferent de aplicațiile rulate, și asta datorită procesorului foarte performant dar și memoriei RAM. Acesta vine preinstalat cu o plăcuță de memorie cu o capacitate de 4GB. Eu cred că este suficient însă pe parcurs dacă vei avea nevoie de mai multă memorie poți face un upgrade deoarece acesta suportă până la 8GB. Hard disk-ul este unul clasic, adică tip SATA cu o capacitate de stocare de 500GB.

Din ce în ce mai multe modele de laptopuri vin dotate cu tehnologia NVIDIA Optimus. Aceasta se regăsește doar pe notebook-urile cu două plăci video. În ce constă această tehnologie? Păi laptopul este dotat cu două plăci video (una integrată în procesor) Intel HD Graphics 3000 și una dedicată tip NVIDIA GeForce GT 520MX cu o capacitate de 1024 MB (1GB). În momentul în care laptopul este folosit pentru aplicații office tehnologia Optimus comută automat folosirea plăcii video integrate. Iar atunci când vă jucați sau solicitați sistemul mai tare această tehnologie comută folosirea plăcii video dedicate.

Samsung NP300E5Z-S04RO este dotat și cu DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare stereo tip SoundAlive cu o putere de 3 wați și o cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Bateria este de tip Litiu Ion cu 6 celule și vă poate oferi o autonomie de până la 3-4 ore. Nu este nici foarte greu, acesta cântărește cam 2.3 kilograme iar față de alte laptopuri din această categorie pot spune că este chiar ușor.

One thought on “Samsung NP300E5Z-S04RO”

  1. Pingback: Laptop Samsung NP300E5Z-S03RO review și prețuri
  2. Trackback: Laptop Samsung NP300E5Z-S03RO review și prețuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.