Samsung NP300E5Z-S07RO

Dacă zilele trecute vorbeam despre Samsung NP300V5A-S03RO un laptop de ultimă generație recomandat în special celor care au nevoie de un sistem puternic astăzi a venit la review un nou model de la Samsung, și anume NP300E5Z-S07RO. După cum probabil v-ați dat seama acest model este unul care are ca destinație România. Acesta este cu mult mai ieftin față de modelul menționat mai sus și asta deoarece vine cu un procesor puțin mai slab dar și fără o licență de Windows.

Este un laptop din categoria multimedia dar un high end, adică cu o configurație cu care din când în când veți putea rula și ceva jocuri. După cum v-am spus și la începutul acestui review, acesta vine ca și sistem de operare cu Free DOS, un sistem destul de rudimentar pe care v-aș sfătui să îl schimbați cu Windows 7. Garanția oferită de producător pentru acest produs este standard, adică 24 de luni însă contracost aceasta poate fi extinsă cu încă 12 sau maxim 24 de luni.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Încep să vorbesc puțin și despre aspectul acestuia pentru că acesta este primul lucru care te atrage la un astfel de gadget. Ei bine dacă până acum cei de la Samsung reușeau să ne uimească la capitolele televizoare și telefoane mobile de acum fac acest lucru și la capitolul laptopuri. Acest model vine cu un design puțin diferit fată de ce este în acest moment pe piață. Și când spun acest lucru mă refer la carcasa acestuia în două culori. După cum se poate observă și din imaginile de mai sus carcasa este construită dintr-un plastic de bună calitate, este destul de ușoară, cântărește numai 2.3 kilograme și are o grosime de 2.7 – 3.3 centimetri.

Samsung NP300E5Z-S07RO este pus în mișcare de un procesor de ultimă generație Intel Core i5 construit pe platforma 32 nanometri, numită și SandyBridge. Modelul cu care vine este 2450M, un model pe care l-am mai întâlnit și la alte laptopuri multimedia. Este lansat undeva la începutul acestui an, funcționează la o frecvență de 2.5 GHz iar cu ajutorul tehnologiei Intel Turbo Boost poate ajunge la o frecvență maximă de lucru de până la 3.1 GHz.

Chiar dacă nu se pot spune prea multe lucruri despre ecran voi încerca să vă dau câteva informații. Este un LCD LED cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch și o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli. Iar ce este cel mai important este faptul că este un ecran Anti-Reflective, adică mat. Memoria RAM cu care acesta vine echipat are o capacitate de 6GB tip DDR3 chiar dacă nu cred că va fi nevoie producătorul vă oferă posibilitatea extinderii acesteia până la maxim 8GB. Pentru stocare de fișiere aveți la dispoziție un hard disk clasic cu interfață SATA care vă oferă un spațiu de 750GB.

Am spus la începutul acestui review că Samsung NP300E5Z-S07RO poate fi și un bun laptop pentru jocuri. Și asta pentru că placa video cu care acesta vine echipat este una dedicată, model NVIDIA GeForce GT 520MX cu 1GB de memorie RAM. Acum nu vă imaginați că vă puteți juca chiar orice joc nou apărut însă aceasta suportă jocuri precum Crysis 2 sau Mafia 2 la o rezoluție și detalii minime iar jocuri precum Fifa 2011 sau Sims 3 pot fi jucate la o rezoluție și detalii maxime, deci o placă video destul de performantă.

Pe partea de multimedia acesta vine cu un sistem audio premium tip SoundAlive format din două difuzoare stereo cu o putere totală de 3 wați. În rest găsim cam aceleași componente hardware disponibile cam pe orice laptop. Și aici mă refer la: DVD-RW, cititor de carduri dar și o cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Bateria este una standard Litiu Ion cu 6 celule care vă poate asigura o autonomie de lucru de până la maxim 4 ore. Pe partea de conectivitate aceasta vine cu Bluetooth și Wireless.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.