Samsung NP300E5Z-S08RO

Din gama multimedia de la Samsung astăzi vom vorbi despre modelul NP300E5Z-S08RO, un sistem cu o configurație numai bună pentru aplicațiile uzuale dar și pentru ceva jocuri cu cerințe de sistem mai mici. Având în vedere prețul cu care acesta este pus la vânzare putem spune că este un adevărat best buy care nu trebuie ratat dacă în această perioadă aveați în plan achiziționarea unui astfel de laptop.

Ce trebuie să știți de la bun început, înainte să vorbim despre configurație și despre performanțele acestuia este faptul că acest model vine ca și sistem de operare cu Free Dos. Nu v-aș recomanda să folosiți acest sistem deoarece este unul destul de rudimentar, părerea mea ar fi să instalați Windows 7 pentru a funcționa la parametri optimi. Garanția oferită de producător este standard 24 de luni, însă după cum bine știți contracost aceasta poate fi extinsă cu încă 12 sau 24 de luni.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

După cum puteți observa și singuri din imaginile de mai sus Samsung NP300E5Z-S08RO este un laptop modern, foarte atractiv construit din materiale de bună calitate. Îmi place foarte mult tastatura acestuia, care la prima vedere pare destul de rezistentă. Tastele sunt silențioase iar ce este de apreciat este faptul că are și taste numerice, foarte utile atunci când veți lucra mult timp cu cifre. Carcasa, fată de majoritatea laptopurilor din ziua de astăzi, este în două culori și acest lucru dă foarte bine. Are 3 porturi USB 2.0, 1 port HDMI, 1 ieșire VGA, microfon și ieșire audio, adică cam tot ce se găsește pe un laptop din zilele noastre. Ca și dimensiuni acesta este un laptop destul de ușor, are o greutate de 2.3 kilograme iar grosimea acestuia este de 2.7 centimetri în punctul ce la subțire și 3.3 centimetri în cel mai gros punct.

Înainte să vorbim despre configurația acestuia trebuie să scriu și câteva cuvinte despre ecran. Este un LCD LED standard cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch cu o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli. Însă ce este de apreciat este că este un ecran Anti-Reflective, adică mat. Fiind un laptop din categoria multimedia acesta este pus în mișcare de un procesor Intel Core i3 construit pe arhitectura 32 nanometri. Modelul acestuia este 2350M, un model lansat în 2011, însă destul de performant pentru ce a fost proiectat. Funcționează la o frecvență de 2.3 GHz cu o memorie cache de 3 MB.

Memoria RAM este asigurată de o singură plăcuță cu o capacitate de 4GB. Este tip DDR3 iar producătorul vă oferă posibilitatea extinderii acesteia până la maxim 8GB, însă cu condiția să fie de același tip și să funcționeze la o frecvență de 1333 MHz. Personal nu cred că va fi nevoie de un upgrade nici macare peste câțiva ani. Pentru stocarea fișierelor aveți la dispoziție un hard disk clasic, SATA 3 cu o capacitate de 750GB, ceea ce mi se pare mai mult decât suficient pentru orice utilizator.

Am spus la începutul acestui review că Samsung NP300E5Z-S08RO este un laptop bun și pentru ceva jocuri cu cerințe mai mici. Acest lucru este posibil deoarece placă video cu care acesta vine echipat este una dedicată, model NVIDIA GeForce GT 520MX cu o memorie de 1GB. Nu vă imaginați că veți putea rula cam orice joc apărut însă unele jocuri precum Fifa 11 sau Sims 3 pot fi jucate la o rezoluție și detalii maxime iar Crysis 2 sau Mafia 2 pot fi jucate la o rezoluție și detalii minime.

Pe partea de multimedia acesta se remarcă cu un sistem audio destul de performant, SoundAlive. Este format din două difuzoare stereo cu o putere de 3 wați. În rest găsim aceleași dotări ca la orice alt laptop din această categorie. Camera web cu o rezoluție maximă de 0.36 megapixeli – perfectă pentru videoconversatiile pe skype sau messenger, cititor de carduri dar și DVD-RW. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule și vă poate asigura o autonomie de lucru de până la maxim 4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.