Samsung NP300V5A-S02RO

Din aceeași categorie cu Samsung NP300V5Z-S05RO astăzi vom vorbi despre alt model de laptop, mai exact despre Samsung NP300V5A-S02RO. Acest model a apărut în oferta celor de la eMAG acum câteva zile, și personal cred că dacă ai nevoie de performanțe ridicate atunci acesta este modelul potrivit. Este un laptop premium, bun pentru filme, muzică și jocuri dar și pentru diferite aplicații care cer mai multe resurse (cum ar fi editare foto sau video).

Spre deosebire de NP300V5Z-S05RO, acesta vine la pachet doar cu sistemul de operare Microsoft Windows 7 Home Premium, și nu poți opta doar pentru laptop fără SO. Acest lucru constituie un mic dezavantaj pentru cei ce au deja o licență de Windows, astfel că vor da bani în plus doar pe încă o licență. Garanția oferită de Samsung este de 24 de luni, însă dacă dorești poți achiziționa contracost unul din pachetele Garanția Plus 1 An sau Garanția Plus 2 Ani.

tastatura Samsung NP300V5A-S02ROSamsung NP300V5A-S02RO inchisSamsung NP300V5A-S02RO din lateral

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

La capitolul design Samsung NP300V5A-S02RO arată ca un laptop scump, un laptop premium. Carcasa este una construită din materiale de o calitate bună, și are un aspect metalic. Chiar dacă dimensiunile acesteia sunt cam ca la majoritatea laptopurilor din ziua de astăzi (366.9 x 240 x 29.9 – 31.6 milimetri și o greutate de 2.45 kilograme) acesta pare foarte subțire. În partea din față a carcasei se găsește cititorul de carduri și câteva led-uri pentru hard disk, power și rețea. În partea stângă lateral se găsește mufă pentru alimentare, mufa pentru rețea, portul VGA și HDMI, un port USB, o mufă pentru căști și una pentru microfon.

Nu pot spune prea multe lucruri despre display, deoarece este unul standard, adică are cam același ecran care se găsește pe majoritatea laptopurilor din ziua de astăzi. Doar că acesta are un plus, mai exact acesta este un display Anti-Reflective – înseamnă că este mat, iar în spații deschise lumina nu se va reflecta în el. Diagonala este de 15.6 inch și poate afișa o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 (HD).

Dar ce face acest laptop să fie unul premium nu este doar carcasa. Una dintre aceste componente este și procesorul. Vorbim despre un Intel Core i7 construit pe tehnologia 32 nanometri – cea mai nouă tehnologie dezvoltată de Intel, cunoscută și sub numele de SandyBridge. Modelul acestui procesor este 2670QM, model lansat undeva la mijlocul anului trecut. Acesta are 4 nuclee care rulează la o frecvență de 2.2 GHz în modul standard și poate ajunge la maxim 3.1 GHz în modul Turbo. Memoria cache a acestuia este de 6 MB.

Ajutat de procesorul de ultimă generație și cei 4GB de memorie RAM până în acest moment nu cred că veți găsi program sau joc să nu ruleze fluent și fără probleme. Însă în timp dacă va mai fi nevoie de memorie RAM se mai poate adăuga maxim o plăcuță de 4GB, maximul suportat de placa de bază este de 8GB. Iarăși, hard disk-ul este unul foarte spațios, dacă nu ești un pasionat de jocuri sau filme în format HD îți va fi foarte greu să îl încarci. Este un hard disk clasic tip SATA cu o capacitate de stocare de 500GB.

Pe partea de video Samsung NP300V5A-S02RO pot spune că poate fi și un laptop pentru jocuri. Și acesta dispune de tehnologia NVIDIA Optimus. Asta înseamnă că există o placă video integrată în procesor tip Intel HD Graphics 3000 care va fi folosită atunci când veți rula aplicații office, când veți reda muzică/filme și încă o placă video dedicată tip NVIDIA GT 520MX cu o memorie de 1024 MB. Cea din urmă va fi folosită atunci când vă veți juca sau când veți folosi laptop pentru aplicații mai puternice.

La capitolul multimedia Samsung NP300V5A-S02RO vine echipat cu DVD-RW, cititor de carduri 4 în 1, două difuzoare stereo SoundAlive cu o putere de 3 wați și o cameră web cu o rezoluție de 1.3 megapixeli. Bateria este una Litiu Ion cu 6 celule care vă poate oferi o autonomie de până la 4 ore.

One thought on “Samsung NP300V5A-S02RO”

  1. Pingback: Laptop Samsung NP300E5Z-S04RO review și prețuri
  2. Trackback: Laptop Samsung NP300E5Z-S04RO review și prețuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.