Samsung NP300V5A-S03RO

Trăim într-o eră a vitezei și orice gadget sau produs pe care dorim să îl cumpărăm vrem să fie cat mai rapid, mai mare dar și să vină cu cat mai multe funcții și facilități. Chiar dacă probabil nu vom folosi acel produs la adevărata sa putere vrem să știm că în fata noastră se află un astfel de produs care oricând, la orice oră ne poate demonstra că este capabil în a rula orice aplicație noua aparută pe piață.

Samsung NP300V5A-S03RO este un laptop nou care face parte din categoria descrisă mai sus. Cu acest model veți ști cu siguranță că nu va exista aplicație, de orice fel, care să nu ruleze în condiții optime. Cu toate că dacă ne gândim cei de la Samsung nu putem spune că au făcut istorie în acest domeniu, se pare că vor să pătrundă și pe această piață și cred că o fac foarte repede și foarte bine.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Poate că pentru început prețul vi se va părea puțin cam piperat însă trebuie să ținem cont de câteva aspecte. În primul rând acest laptop vine cu Microsoft Windows 7 Home Premium 64 biți ca sistem de operare, deci un sistem premium, fată de majoritatea laptopurilor care vin cu Linux. Iar în al doilea rând acesta face parte din categoria premium, deci este construit din materiale de bună calitate. Carcasa este construită dintr-un material ce are un aspect metalic, dacă nu chiar este construit dintr-un astfel de aliaj. Arată foarte bine, este închegat, modern și cântărește destul de puțin, are numai 2.45 kilograme. Tastatura este completă iar tastele la prima vedere par foarte rezistente și de bună calitate.

Dar dacă aspectul acestuia nu v-a dat pe spate, atunci cu siguranță configurația acestuia vă va face. Și asta deoarece Samsung NP300V5A-S03RO este configurat numai de componente de ultimă generație. Procesorul este un Intel Core i7 construit pe arhitectura 32 nanometri, numită și SandyBridge. Modelul cu care acesta vine este 2670QM, un model lansat undeva la începutul anului 2011, foarte performant cu ajutorul căruia nu cred că veți întâlni aplicație care să nu ruleze fluent. Funcționează la o frecvență standard de 2.2 GHz iar cu ajutorul tehnologiei Intel Turbo Boost, atunci când va fi solicitat mai puternic frecvența acestuia poate ajunge la maxim 3.1 GHz.

Ecranul este unul cu o diagonală standard, 15.6 inch dar care este Anti-Reflective, adică mat. Un lucru de apreciat având în vedere că toate gadget-urile din ziua de astăzi au ecranele lucioase. Folosește tehnologia LCD LED iar rezoluția maximă este 1366 x 768 pixeli. Pe partea de memorie acesta vine echipat standard cu 4 GB de memorie RAM, suficient pentru început însă pe parcurs veți putea face și upgrade deoarece acesta suportă până la maxim 8GB. Pentru stocarea fișierelor cei de la Samsung au ales un hard disk clasic, cu o capacitate de 750GB, care cred că este mai mult decât suficient pentru majoritatea utilizatorilor.

Am spus la începutul acestui review că Samsung NP300V5A-S03RO este și un bun laptop pentru jocuri. Și acest lucru este posibil deoarece placă video din dotarea acestuia este una dedicată, model NVIDIA GeForce GT 520MX. Are 1GB de memorie, lucru ce vă va permite să jucați jocuri precum Crysis 2 sau Mafia 2 la rezoluție și detalii minime pentru a rula fluent însă jocuri precum Fifa 11 sau Sims 3 pot fi jucate fără probleme la o rezoluție și detalii maxime. Nu cred că se mai pune problema rulării filmelor Full HD deoarece acestea vor rula fără probleme.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=KORODLjK_xA[/tube]

Pe partea de multimedia acesta vine echipat cu un sistem audio format din două difuzoare, SoundAlive cu o putere de 3 wați, deci un sistem premium de la Samsung. Are și DVD-RW, cititor de carduri chiar și o camera web cu o rezoluție de 1.3 megapixeli, deci foarte performantă. Porturile importante pe care le găsim la acest laptop sunt: HDMI, USB 2.0 și VGA. Legat de autonomie acesta vine echipat cu o baterie Litiu Ion cu 6 celule care vă poate asigura o durată de lucru de până la maxim 4 ore, în funcție de utilizarea acestuia.

One thought on “Samsung NP300V5A-S03RO”

  1. Pingback: Laptop Samsung NP300E5Z-S07RO review
  2. Trackback: Laptop Samsung NP300E5Z-S07RO review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.