Serioux W251HUQ

Cei de la Serioux se pare că nu nu au vrut să se limiteze doar pe accesorii pentru sisteme desktop, tablete, gps-uri aceștia au vrut să-și extindă antenele, astfel că din această lună ei au intrat și pe piața de laptopuri din România cu două laptopuri. Amândouă sunt asemănătoare ca design, iar ca și configurație unul vine cu o placă video dedicată iar altul cu o placă video integrată.

Dacă nu ești genul de persoană care își cumpără un produs după producător, atunci ar trebui să-ți îndrepți atenția la unul din aceste laptopuri deoarece prețul și configurația de ultimă generație le face să devină un best buy. În acest review vom vorbi despre Serioux SRXNB-W251HPQ – modelul cu placă video dedicată; și Serioux SRXNB-W251HUQ – cel cu placă video integrată.

Serioux W251HUQ din fataSerioux W251HUQ din spateSerioux W251HUQ inchis

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Amândouă vin cu același model de procesor produs de Intel, tip Intel Core i5, care funcționează pe tehnologia de 32 nanometri cunoscută și sub numele de Sandy Bridge. Modelul este 2410M, model lansat la începutul acestui an. Acesta are două nuclee care rulează la o frecvență standard de 2.3 GHz și poate ajunge în modul turbo și la 2.9 GHz. Memoria cache este de 3072 KB, adică 3MB.

Design-ul este unul clasic și pot zice chiar foarte simplu. Atât de simplu încât cei de la Serioux nu au adăugat nici măcar logo undeva pe carcasă. Astfel ți-l poți cumpăra și nimeni nu va ști ce laptop folosești.  Carcasa este complet neagră, iar tastatură la fel. Tastele sunt plate și între ele este o distanță destul de mare. Mi se pare că tastatura seamănă foarte mult cu cea a celor de la Acer. Are și tastatură numerică, iar acum la sfârșit de an când vă veți face calculul la economii și cheltuieli aceasta se va dovedi foarte utilă.

De asemenea și display-ul este același la ambele laptopuri. Este vorba despre un display simplu și de la care nu ne putem aștepta la prea multe. Însă acesta are o diagonală standard, adică 15.6 inch, deci este foarte bun pentru vizonat filme și pentru alte activități de acest gen. Tehnologia pe care acesta o folosește este LCD, deci probabil va fi un pic mai gros față de un laptop cu display LED. Rezoluția maximă pe care o poate afișa este de 1366 X 768 pixeli.

Memorie RAM este suficient și pentru Windows 7 ca sistem de operare, dar și pentru câteva jocuri și programe. Deoarece cei de la Serioux au instalat pe ambele configurații 4GB de memorie. Acesta suportă până la 8GB maxim, deci dacă pe viitor veți dori să faceți un upgrade mai puteți instala o plăcuță de 4GB. Dacă sunteți o persoană pasionată de jocuri și filme, atunci capacitatea de stocare nu va fi o problemă. HDD-ul are o capacitate de 500GB.

Am ajuns și capitolul ce face diferența. Este vorba despre placa video. Serioux SRXNB-W251HPQ vine standard cu două plăci video. Una dintre ele este incorporată în procesor, este model Intel HD Graphics 3000, iar aceasta va fi folosită doar atunci când veți folosi sistemul în aplicații de tip office. Iar cea de-a doua placă video este NVIDIA GT 520M, o placă video dedicată cu 1GB de memorie. Aceasta va funcționa doar atunci când veți forja laptopul cu un joc. Iar Serioux SRXNB-W251HUQ, vine doar cu placă video Intel HD Graphics 3000. Acesta este recomandat persoanelor ce nu se joacă.

Pe partea de multimedia găsim cititor de carduri 9 în 1, cameră web cu o rezoluție de 1.3 megapixeli, DVD-RW și două difuzoare stereo cu o putere de 4 wați. Bateria este una Litiu Ion cu 6 celule, iar producătorul spune că poate obține o autonomie de până la 5 ore, însă asta depinde foarte mult și de modul de exploatare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.