Sistem Desktop Asus CM6730

Chiar dacă toată lumea în ziua de astăzi este pasionată de tablete și laptopuri, nici calculatoarele nu au dispărut și încă mai sunt folosite. Drept dovadă cei de la Asus, pe lângă laptopurile de bună calitate, mai își găsesc timp 🙂 să fabrice și sisteme de tip desktop pentru persoanele mai old skool, sau pentru cei ce nu au nevoie de portabilitate. Ce e drept nici eu nu mi-aș da calculatorul pe un laptop sau pe o tabletă.

În plus cred că toată lumea știe că un laptop cu o configurație identică cu a unui calculator ajunge la un preț mult mai ridicat, așa că dacă nu ai nevoie de portabilitate și îți vei folosi laptopul tot la birou, te sfătuiesc să alegi un sistem desktop pentru că vei avea o configurație bună la un preț mult mai mic. Trecem de această introducere pentru că astăzi vom face un review sistemului desktop Sistem Desktop Asus CM6730, un sistem cu o configurație multimedia.

Sistem Desktop Asus CM6730 completSistem Desktop Asus CM6730 din fataSistem Desktop Asus CM6730 in interiorul carcasei

 

 

 


Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Carcasa acestui sistem este una construită din materiale de bună calitate (cântărește aproximativ 11.5 kilograme), și conform celor de la Asus este inspirată după faimoasa clădire Burj Al Arab din Dubai. Este complet neagră iar panoul din față este acoperit dintr-un plastic negru lucios. Deasupra DVD-RW-ului se găsesc două porturi USB, un cititor de carduri și 2 mufe de tip jack pentru căști și pentru microfon, iar sub acestea se găsește și butonul pentru deschis și închis.

Având o configurație de tip multimedia și procesorul este unul pe măsură, astfel încât să poată face față tuturor aplicațiilor. Așa că cei de la Asus au pus pe acest sistem un procesor de tip Intel Core i3-2100 construit pe tehnologia 32 nanometri. Acest model a fost lansat undeva la începutul acestui an, este un procesor cu două nuclee ce rulează la o frecvență de 3100 Mhz și are o memorie cache de 3072 Kb (3MB). Plus că acest procesor dispune în interiorul lui și de o placă video de tip Intel HD Graphics 2000, care va fi folosită atunci când nu aveți nevoie de placa video dedicată.

Pe placa de bază găsim integrate și placa de sunet model Realtek ALC892 și placa de rețea 10/100Mb. Tot pe placa de bază se mai găsesc  și două plăcuțe de memorie dual chanel cu o capacitate de 6144 Mb (6GB). Hard Disk-ul este unul clasic, de tip SATA III, cu o capacitate de stocare de 1TB, adică nu o să fie probleme pentru stocarea fișierelor. Placa video este una dedicată, model NVidia GeForce G520 care are o capacitate a memorie de 1024 (1GB). Cu aceasta nu se mai pune problema rulării filmelor în format High Definition sau a jocurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.