Sistem Desktop PC HP Pro 3400 + Monitor LED HP

Dacă ieri v-am prezentat un sistem desktop pe buget (Serioux Promo V2) astăzi vom scrie un review despre un sistem desktop PC proiectat de o firmă cu un nume mare în această industrie și anume HP. Pe lângă faptul că este construit de HP, față de Serioux Promo V2 acesta are o configurație mai bună plus un design mult mai elegant și va fi mult mai silențios.

Sistemul Desktop PC HP Pro 3400 este unul de tip Business PC/Workstation, adică ceva mai bun decât un sistem Office/Multimedia. Plus că dacă veți cumpăra acest sistem veți primi și un monitor pe LED HP cu o diagonală de 20 inch. Carcasa unității și monitorul sunt confecționate dintr-un plastic negru, lucios, ceea ce înseamnă că se vor cunoaște toate amprentele și toate scamele, acesta fiind un minus pentru acest sistem.

Sistem Desktop PC HP Pro 3400Sistem Desktop PC HP Pro 3400 MicroTowerHP LV876AA
Vezi aici prețul, detalii și alte imagini …

Unitatea acestui sistem are un procesor Intel Pentium Dual-Core G630 care rulează la o frecvență de 2700 Mhz. și care are o memorie cache de 3072 (3MB). După părerea mea acest procesor este unul destinat persoanelor ce lucrează mai mult cu aplicații de tip office/internet însă ocazional se mai pot juca cel mult 3-4 jocuri mai vechi. În schimb acesta suportă și rulează fără probleme Windows 7, fiind un procesor cu două nuclee de tip Pentium.

Altă componentă foartă importantă a acestui sistem este și monitorul. Acesta este unul marca HP model LV876AA, are o diagonală de 20 inch și este Wide. Este un monitor tip LED, deci automat va avea și un consum redus de energie (17 Wați) față de un monitor LCD. Rezoluția optimă a acestui monitor este de 1600 x 900 pixeli și poate reproduce până la 16.7 milioane de culori. În schimb acesta nu are TV tuner incorporat și nici difuzoare.

Placa de bază este Gigabit pe care se poate regăsi placa de sunet, placa video și placa de rețea. Placa de sunet este Realtek ALC656, care bănuiesc eu că este una cu 6 canale. Placa video este Intel HD Graphics, chiar dacă este una integrată aceasta vine cu suport HD deci veți putea viziona filme în format HD, însă pentru o performanță mărită recomand un upgrade la o placă dedicată. Placa de rețea este model Realtek RTL8171E Gigabit, însă nu cred că veți avea nevoie de ceva mai bun pentru o conexiune de internet obișnuită.

La capitolul memorie RAM HP Pro 3400 are exact cât este nevoie pentru a rula Windows 7 și câteva programe gen Office, adică are 2GB de memorie RAM de tip DDR3 și care rulează la 1333 Mhz. Eu zic că este suficient pentru un user obișnuit însă dacă vreți mai mult de la acest calculator atunci cu siguranță mai e nevoie de minim 2GB. HDD-ul are o capacitate de 500 GB, este unul obișnuit tip SATA cu o viteză de 7200 rotații pe minut. La acest sistem veți găsi și DVD-RW plus tastatură și mouse, toate incluse în preț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.