Sony Vaio VPCF23S1E/B.EE9

O alternativă mai bună însă și puțin mai scumpă pentru Acer Aspire 5755G-2674G75Mnks este laptopul Sony Vaio VPCF23S1E/B.EE9. Despre acest laptop pot spune că este cu adevărat un laptop de ultimă generație, începând de la procesor și până la partea audio acesta dispune numai de componente de ultimă oră. Dacă vei cumpăra acest laptop nu vei mai avea nevoie de niciun upgrade pentru următorii 5 ani.

Bănuiesc că toată lumea știe că laptopurile Sony au o calitate de neîntrecut, probabil singurii concurenți sunt laptopurile de la Apple. Aceste notebookuri sunt remarcabil de eficiente, cu un senzor de lumină ambiantă care reglează luminozitatea ecranului în zonele mai luminoase pentru a conserva energie.

Sony Vaio VPCF23S1E-B.EE9 cu incarcatorSony Vaio VPCF23S1E-B.EE9 tastatura luminataSony Vaio VPCF23S1E-B.EE9 imagine prezentare

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Designul acestui laptop este unul foarte bine finisat, are un design simplu dar foarte plăcut. Un plus pentru acest laptop este faptul că acesta nu este lucios, așa cum întâlnești pe majoritatea laptopurilor din ziua de astăzi. Tastele sunt aranjate în așa fel încât să poți scrie foarte repede, au un spațiu între ele astfel încât atunci când tastezi rapid să nu apeși pe altă tastă.

De asemnea în partea dreaptă a tastaturii vei găsi și tastatura numerică, foarte utilă atunci când lucrezi cu cifre. Altă opțiune foarte utilă și bună este faptul că tastatură se poate ilumina pe timpul nopții pentru a observa mai bine tastele. Deasupra tastaturii veți găsi și butoanele specifice laptopurilor Vaio și anume: Vaio Assist dar și câteva butoane cu touch screen pentru multimedia.

Și display-ul este unul nu performant ci foarte performant cu un ecran VAIO, de calitate premium. Scenele sunt deosebit de luminoase, cu cele mai înalte niveluri de culoare și contrast, pentru realism uimitor. Dimensiunea diagonalei măsoară 16.4 inch, cu un format de 16:9 și o rezoluție maximă de până la 1920 x 1080, ceea ce înseamnă că suportă și redă filme în format Full HD. De asemenea ecranul este unul mat, ceea ce înseamnă că nu va fi o problemă atunci când razele soarelui vor bate în ecran.

Procesorul este unul de ultimă generație de tip Intel Core i7 care a fost construit cu tehnologia 32 nano metri. Modelul acestui procesor este 2670QM care rulează la o frecvență de 2200 Mhz și are o memorie cache de 6144 KB (6MB). Cu acest procesor poți să îți iei la revedere de la blocări ale sistemului de operare sau în timpul jocului. În plus acest procesor nu a fost construit numai pentru jocuri ci și pentru aplicații care au nevoie de procesoare puternice.

Sony Vaio VPCF23S1E/B.EE9 vine cu 8 GB de memorie RAM de tip DDR3 și nu cred că mai e nevoie de vreun upgrade. Ambele sloturi sunt ocupate așa că dacă vă veți gândi vreodată să înlocuiți memoria va trebui să scoateți o plăcuță. Nici la capitolul stocare cei de la Sony nu s-au „zgârcit” și au pus pe acest laptop un hard disk cu o capacitate de 750 GB. Un minus ar fi că hard disk-ul este unul pe SATA iar la ce configurație are acesta ar fi trebuit măcar un hibrid, dacă nu un SSD.

Nici pe cei pasionați de jocuri cei de la Sony nu i-au uitat. De aceea au pus o placă video dedicată produsă de NVIDIA model GT 540M. Aceasta are o memorie de 2048 MB (2GB), care fără îndoială va rula tot ce înseamnă joc la momentul actual, ca să nu mai vorbim de filmele Full HD.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=f4G1-3dfLhw&hd=1[/tube]

Pe partea de multimedia acesta vine înzestrat cu Blu-Ray RW, difuzoare stereo de înaltă calitate (S-Force Front Surround 3D Dolby Home Theater v3), Cameră Web HD cu tehnologie Exmor și cititor de carduri. Nu voi mai enumera porturile disponibile deoarece pe acestea le găsiți pe aproape orice laptop, însă voi mai preciza că acesta deține în plus două porturi USB 3.0 pentru transferuri rapide. Bateria este una de tip Li Ion care vă poate ține departe de priză până la 4 ore. Pe lângă toate acestea inclus în preț veți primi și Microsoft Windows 7 Home Premium 64 biți.

One thought on “Sony Vaio VPCF23S1E/B.EE9”

  1. Pingback: Laptop Sony Vaio VPCEH2Q1E/B.EE9 Review
  2. Trackback: Laptop Sony Vaio VPCEH2Q1E/B.EE9 Review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.