Toshiba C660-1X3

Dacă îți doreai un laptop de foarte mult timp însă nu ai avut suficienți bani sau nu ai strâns încă destul atunci e momentul să te oprești din strâns, pentru că ți-am găsit laptopul potrivit nevoilor tale. Poate că până acum credeai că nu poți găsi un laptop la un preț atât de mic, ei uite că Toshiba C660-1X3 este un laptop recomandat persoanelor ce nu dispun de foarte mulți bani însă își doresc un laptop nou.

Nu este cel mai performant laptop însă pot spune că este unul dintre cele mai bune laptopuri privind raportul dintre performanță și preț. Este ideal pentru persoanele ce își petrec marea majoritate a timpului pe internet vorbind cu prietenii sau uitându-se la un film. De ce să dai mii de euro pe un laptop pe care oricum nu îl vei folosi la adevărata lui valoare când poți cumpăra cu câteva sute de euro un laptop potrivit pentru nevoile tale.

Toshiba C660-1X3 din fata deschisToshiba C660-1X3 inchistastatura Toshiba C660-1X3

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Atunci când vreau să-mi cumpăr un gadget sau un laptop mai întâi mă uit la design-ul acestuia apoi dacă îmi place continui și cu configurația. Așa că voi spune câteva cuvinte și despre design-ul acestuia. După cum se observă și în imagini acesta este complet negru (doar logo de pe capac este argintiu) cu un model texturat (probabil și pentru o aderență crescută). Carcasa pot spune că este confecționată dintr-un plastic de bună calitate și foarte bine finisat. Tastatura este și ea neagră, compusă 102 taste și o tastatură numerică în dreapta formată din 10 taste.

Procesorul este unul din gama entry level, un procesor cu două nuclee Intel Pentium Dual Core construit pe noua arhitectură de procesoare Intel, adică 32 nanometri SandyBridge – consum mai mic de energie, putere de procesare mai mare. Modelul acestui procesor este B940, lansat în primăvara acestui an, un procesor cu o viteză a ceasului de 2000 Mhz (2 GHz) și cu o memorie cache de 2048 KB (2MB).

Display-ul este unul cu o diagonală deja standard, adică 15.6 inch (aproximativ 39,6 centimetri). Ecranul acestuia este unul HD TruBrite Toshiba cu luminozitate ridicată și aspect de afișare de 16: 9 și retroiluminare cu LED-uri pentru o claritate sporită și pentru un consum de energie mai mic. Rezoluția maximă pe care o poate reda acest afișaj este de 1366 x 768 pixeli.

Cu siguranță nu vor fi probleme de memorie cu C660-1X3 deoarece vine standard echipat cu două plăcuțe de RAM ce însumează o capacitate de 3GB. Însă pe parcurs dacă vei dori un upgrade va trebui să renunți la una din aceste plăcuțe deoarece acesta are doar două sloturi. Maximul de memorie suportat este de 8 GB însă cu condiția să fie de tip DD3 și să funcționeze la o frecvență de 1333 Mhz. Hard disk-ul este de 320 GB, iar pentru un laptop de tip office spațiul de stocare este suficient de mare.

Placa video este una integrată ce face parte din seria Intel HD Graphics. Vine cu suport HD iar memoria pe care o va folosi va fi cea a sistemului. Cu memoria standard, adică 3GB placa video poate folosi până la 1.297 Mb, iar dacă aveți 4Gb de memorie RAM atunci această poate folosi până la 1.696 Mb. Acestea date fiind posibile doar cu sistemul de operare Windows 7 pe 64 biți.

Pe partea de multimedia după cum v-ați obișnuit și acesta vine echipat cu DVD-RW, cititor de carduri, un singur difuzoar și cameră web. Dispune de conexiune bluetooth și wireless însă nu vine cu port HDMI. Bateria este una de tip litiu ion care poate oferi o autonomie de până la 6 ore și 30 minute. Nu este un laptop greu, acesta se încadrează în standardele actuale, cântărind aproximativ 2.5 kilograme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.