Toshiba C660D-13H

Tot din categoria laptopuri ieftine astăzi vom vorbi despre Toshiba C660D-13H. Pare greu de crezut că sunt și laptopuri produse de Toshiba cu un preț atât de mic, însă uite că se poate. Acest model este unul recomandat și destinat persoanelor ce își doresc în primul rând portabilitate la un preț scăzut, și o autonomie de lucru mare sau nu în ultimul rând și pentru cei ce caută un desktop replacement.

Însă pentru a putea reduce costurile de producție cei de la Toshiba nu au renunțat la calitatea materialelor, ceea ce este un lucru foarte bun, doar că pe acest model veți găsi o configurație mai slabă față de alte laptopuri din aceeași gamă. Însă acest laptop este unul de tip office, iar persoanele care îl vor cumpăra oricum nu vor avea nevoie de performanțe ridicate.

Toshiba C660D-13H deschis din fatatastatura Toshiba C660D-13HToshiba C660D-13H inchis

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Având un design simplu dar în același timp elegant, construit dintr-un plastic de bună calitate, negru cu model texturat – pentru o mai bună aderență Toshiba C660D-13H va fi cu siguranță pe placul dumneavoastră. Vă va fi și foarte ușor să îl luați peste tot deoarece nu cântărește nici foarte mult, acesta ajungând la aproximativ 2.5 kilograme. Tastatura este una în culoarea laptopului, o tastatură plată, ergonomică, iar în dreapta și o tastatură numerică, foarte utilă atunci când lucrați cu cifre.

Vom trece în acest review și câteva păreri despre componentele ce fac acest sistem să funcționeze. Procesorul este unul dintr-o generație mai veche, cred că acesta este singurul laptop din zilele noastre care l-am văzut cu procesor single core. Vorbim despre un AMD Single-Core construit pe tehnologia de 40 nanometri. Modelul acestui procesor este E-240, rulează la o frecvență de 1500 Mhz și are o memorie cache de numai 512 KB. Nu pot spune că mă dă pe spate, pentru că nu e așa, însă cred că pentru un laptop office acesta va face față cu brio, însă doar pentru atât și nimic mai mult.

Ecranul este unul standard pe care îl găsim pe majoritatea laptopurilor produse de Toshiba. Este vorba despre un display TruBrite care vă poate afișa imagini foarte realiste și clare la o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli. Ecranul este unul 16:9, care măsoară o diagonală de 15.6 inch și care pentru un consum redus folosește tehnologia LED.

Trecem mai departe și ajungem și la memoria RAM. Acest sistem vine echipat cu un minimum de memorie pentru a rula decent Windows 7 și ceva programe. Mai pe înțelesul tuturor acesta vine cu o plăcuță de 2GB, care pentru început poate fi de ajuns, însă mai târziu se poate face și un upgrade deoarece acesta suportă până la 8 GB DD3. Hard Disk-ul este unul clasic, conectat pe SATA pentru o viteză de transfer mai mare, cu o capacitate de stocare de 320 GB.

Fiind un laptop de uz casnic, adică pentru aplicațiile uzuale gen: office, muzică, filme și internet acesta vine cu o placă video integrată. Este o placă video produsă de AMD model HD 6310, deci după cum ne spune și numele este o placă video cu suport HD. Și asta nu este tot, chiar dacă este o placă video integrată, deci nu are propia memorie aceasta poate folosi până la 957 Mb din memoria sistemului, dacă acesta vine echipat cu 2GB și până la 3.343 Mb dacă vine echipat cu o  memorie de 8GB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.