Toshiba C855-1KH

Având în vedere nivelul mare de fragmentare al pieței laptopurilor este greu de găsit un leader în acest domeniu. Practic există mai mulți producători, fiecare încercând să își definească locul pe piață. Totuși există câteva branduri renumite ce au parte de o mai mare încredere din partea clienților. Este și cazul producătorului japonez Toshiba care s-a remarcat încă de la apariție prin calitățile tehnice foarte bune.

Astăzi Toshiba poate fi considerat unul din jucătorii importanți pe piața laptopurilor, dispozitivele produse fiind apreciate de marea majoritate a utilizatorilor. Un model reprezentativ poate fi considerat laptopul Toshiba C855-1KH, recomandat atât pentru utilizatori experimentați cat și pentru începători. Suficient de performant pentru a rula chiar și jocuri de un nivel ridicat, laptopul este ușor de folosit și de cei mai puțin familiarizatii. În rest, modelul se comportă foarte bine din toate punctele de vedere.

Toshiba C855-1KH de susToshiba C855-1KH din lateralToshiba C855-1KH din fata

 

 

 

 

 

Vezi mai multe imagini, pret si alte detalii aici …

Cum toată lumea dorește că laptopul cumpărat să fie cat mai frumos cei de la Toshiba au intuit foarte bine atunci când au lansat această gama de laptopuri albe. Arată foarte bine, si să fim sinceri laptop alb de obicei se traduce în ceva scump, premium, un produs pe care de cele mai multe ori nu ni-l permitem, cunoscut și sub numele de Apple :). Însă cei de la Toshiba au realizat un laptop alb, cu un design premium și o configurație pe măsură la un preț accesibil aproape tuturor. Îmi place că deși este construit dintr-un plastic alb acesta este unul de bună calitate, astfel că urmele și amprentele nu vor fi vizibile. Tastatura este una completă, în componenta sa se regăsesc și tastele numerice, acestea fiind silențioase și foarte plăcute la atingere. Ca și dimensiuni pot spune că acesta se încadrează în standardele actuale, cu o greutate de numai 2.3 kilograme și o grosime de 3 centimetri.

Pentru a putea face fată aplicațiilor care mai de care mai solicitante și devoratoare de resurse ai nevoie de un procesor de ultimă oră care să ducă în spate atât sistemul de operare cat și programele adiacente acestuia. De aceea producătorul a ales ca acest sistem să fie dotat cu un procesor tip Intel Core i3 care funcționează pe arhitectura 32 nanometri, supranumită și SandyBridge. Modelul de fată este 2310M, un model lansat la începutul anului trecut, care funcționează la o frecvență standard de 2.1 GHz cu o memorie cache de 3MB. Era să uit de ecranul cu care acesta vine echipat, și anume un LCD LED cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch și care folosește tehnologia TruBrite pentru a putea afișa imagini clare și vii.

În afară de un procesor puternic, un laptop ca și un calculator are nevoie și de suficientă memorie RAM pentru a putea duce la bun sfârșit și fără probleme sarcinile date. De aceea când vine vorba de memorie RAM, aș putea spune că cu cat este mai multă cu atât este mai binevenita. Modelul în cauză vine echipat cu 4GB de memorie, despre care aș putea spune că momentan sunt suficienți. Pe parcurs însă, în viitor, dacă aveți de gând să îl păstrați mai mult timp, veți putea face și un upgrade deoarece producătorul vă oferă posibilitatea extinderii acesteia până la maxim 8GB. Dacă sunteți pasionat de fotografie, filme sau muzică nu trebuie să vă faceți griji deoarece aveți suficient spațiu pentru stocarea tuturor fișierelor. Acest lucru este posibil datorită HDD-ului tip SATA cu o capacitate de stocare de 500GB.

Deși prețul acestuia nu ne poate confirmă faptul că Toshiba C855-1KH este un laptop pentru jocuri cred că placa video poate confirma acest lucru. Este vorba despre o placă video dedicată cu performanțe medii, mai exact AMD Radeon HD 7610M, o placă video cu 1GB de memorie, ideală pentru activitățile de tip multimedia sau gaming. Nu spun însă că veți putea juca orice joc nou care apare însă cam tot ce a ieșit până acum poate fi jucat fluent și fără probleme la o rezoluție decentă.

Pe partea de multimedia acesta vine echipat ca orice alt laptop, și anume: DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare stereo însă de bună calitate și o cameră web cu o rezoluție maximă de 1MP – excelentă pentru conversațiile pe Skype sau Yahoo!. Fiind un laptop din gama premium acesta dispune și de 1 port USB 3.0 pentru transferul de mare viteză a fișierelor. Ce m-a uimit este faptul că bateria Litiu Ion cu 6 celule vă poate oferi o autonomie de lucru de până la maxim 5 ore și 30 minute, ceea ce mi se pare mai mult decât OK!.

One thought on “Toshiba C855-1KH”

  1. Pingback: Laptop Toshiba Satellite C855-1UT review + poze reale!
  2. Trackback: Laptop Toshiba Satellite C855-1UT review + poze reale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.