Toshiba C855-1V8

Toshiba s-a remarcat dintotdeauna ca fiind un producător serios, reuşind astfel prin raportul calitate – preţ să satisfacă marea majoritate a clienţilor avuţi de-a lungul timpului. Şi în special pe segmentul laptopurilor, producătorul japonez a reuşit întotdeauna să mulţumească prin dispozitivele oferite cât şi prin atenţia constantă dedicată noilor tehnologii. Nu e de mirare că la ora actuală, deşi asistăm la un număr mare de jucători pe piaţa laptopurilor, Toshiba se menţine printre leaderii acestui domeniu.

Un model ce merită menţionat, în special în segmentul laptopurilor accesibile pentru bugete nu foarte ridicate îl reprezintă laptopul Toshiba C855-1V8. Chiar dacă nu se ridică la nivelul de performanţe alea fraţilor săi mai mari, dispozitivul oferă utilizatorilor caracteristici esenţiale oricărui laptop bun la un preţ pe măsură. De altfel preţul la care este disponibil îl face un model extrem de căutat de cei ce până acum nu şi-au permis poate un astfel de dispozitiv.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Daca pana mai ieri spuneam ca un laptop alb este mai greu de ingrijit fata de unul negru acum, dupa ce mi-am cumparat si eu unul, pot spune ca nu este deloc asa, este doar un mit. Poate doar daca este dintr-un plastic lucios, altfel laptopul alb este poate chiar mai usor de intretinut decat unul negru si asta deoarece praful, amprentele si zgarieturile nu sunt la fel de vizibile precum la unu negru. Dupa cum puteti observa si din imaginile de mai sus acest model dispune de acelasi design clasic pe care l-am intalnit la majoritatea laptopurilor Toshiba, doar ca este alta culoare. Carcasa este construita dintr-un material de buna calitate, nu este un plastic lucios iar daca iti plac laptopurile albe nu mai sta pe ganduri pentru ca nu o sa regreti.

Apreciez faptul că producătorul a ales ca acest model să aibă o tastatură completă, adică şi blocul cu tastele numerice inclus. Tastele sunt plate, cu o mică distanţă între ele pentru a nu obosi mâna atunci când veţi tasta o perioadă îndelungată , sunt silenţioase şi plăcute la atingere. În partea de sub tastatură se poate observa touchpad-ul cu control multi-touch. Legat de dimensiuni, pot spune că acesta se încadrează în standardele actuale, cu o greutate de numai 2.3 kilograme şi o grosime de  33.5 milimetri. Aerisirea se face prin partea dreaptă, pe partea stângă aflandu-se DVD-RW-ul, este foarte silenţios şi nu cred că vor fi probleme legate de încălzirea carcasei.

Nefiind un laptop de gaming acesta vine echipat cu un procesor de tip Intel Celeron construit pe arhitectura 32 nanometri. Modelul în cauză este B830, model lansat undeva la începutul acestui an, funcționează la o frecvența standard de 1800 MHz cu o memorie cache de 2048 KB. Mai pe înțelesul tuturor, este un procesor perfect pentru aplicațiile de zi, perfect pentru sistemul de operare Windows 7 sau Windows 8. Nu întâlnim nimic deosebit la capitolul display, nici nu ar avea cum având în vedere prețul acestui laptop. Ecranul este unul standard cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch, folosește tehnologia TruBrite și poate afișa o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli.

Deși la capitolul memorie RAM am putea spune că producătorul s-a cam „zgârcit” cei 2 GB de memorie cu care acest model vine echipat sunt suficienți pentru o utilizare casnică. Desigur dacă doriți ceva mai multă performanță puteți face și un upgrade deoarece producătorul vă oferă posibilitatea extinderii acesteia până la maxim 8GB. Pentru copierea fișierelor de orice tip aveți la dispoziție un hard disk clasic, cu o interfață SATA 3 cu o capacitate de stocare de 500GB, care după părerea mea este suficient pentru un utilizator obișnuit.

Fiind un laptop din categoria office, Toshiba C855-1V8 nu face excepție de la regulă și vine dotat cu o placa video integrată. Este vorba despre o placă video cu suport HD din seria Intel HD Graphics. Perfectă pentru vizionatul de filme în format HD dar și pentru ceva jocuri mai vechi, cu cerințe de sistem reduse. Nu lipsesc nici „perifericele” de la capitolul multimedia, și anume: DVD-RW, cititor de carduri, difuzoare stereo destul de puternice dar și o cameră web cu o rezoluție de 1 megapixel – perfectă pentru conversațiile online. Nu trebuie să vă faceți griji legate de autonomie deoarece producătorul garantează până la maxim 5 ore și 30 minute de independeta energetică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.