Toshiba Portege Z830-10H

Viitorul sună bine. Și nu este sloganul Nokia, ci este o propoziție care o să se adeverească cât de curând, atunci când va veni vorba de un laptop. În zilele noastre când este vorba despre un notebook lumea caută ceva puternic (cu o configurație de ultimă oră), foarte subțire și foarte ușor și nu în ultimul rând cu o autonomie de lucru ridicată. De aceea au apărut ultrabook-urile, combinația dintre netbook și notebook.

Astăzi voi încerca să fac un scurt review primului ultrabook prezentat pe acest site, și anume Toshiba Portege Z830-10H. Acesta a apărut în România cu câteva săptămâni în urmă și chiar dacă are un preț destul de ridicat, cred că va avea succes. Înainte de a începe review-ul voi detalia și câteva aspecte mai puțin importante pentru unele persoane. Garanția oferită de Toshiba este de 24 de luni însă contracost aceasta poate fi extinsă cu încă 12 sau 24 de luni. Inclus în prețul de cumpărare vine și sistemul de operare Microsoft Windows 7 Professional 64 biți.

Toshiba Portege Z830-10H deschis din fataToshiba Portege Z830-10H din lateralToshiba Portege Z830-10H tastatura iluminata

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Gata cu această scurtă introducere, e timpul să trecem la subiect. Cu toate că sunt numai lucruri de bine despre acest ultrabook în acest review voi încerca să le enumer pe toate. Voi începe cu design-ul acestuia, care după părerea mea face toți banii. Carcasa acestuia în acest moment cred că este printre cele mai subțiri carcase din lume. Aceasta este construită din magneziu, cântărește 1.12 kilograme și în cel mai gros punct măsoară 16 milimetri, cred că asta spune totul despre acest ultrabook. Tastatura este neagră și după cum vedeți și în imaginea de mai sus aceasta este iluminată.

Nu se putea ca display-ul acestui „monstru” să nu fie în concordanță cu restul componentelor. De aceea producătorul japonez a adus tot ce e mai bun și de ultimă oră pe acest ecran. Este vorba despre un ecran cu o diagonală ce măsoară 13.3 inch tip Toshiba HD non-reflective, adică display HD mat nu va reflecta lumina în el. Contrastul este High Brightness, deci imaginile vor fi clare, vii și realiste. Rezoluția maximă pe care o poate afișa acest LED este de 1366 x 768 pixeli.

Dacă până acum v-am ținut cu tensiunea ridicată de acum încolo ar trebui să luați o pastilă pentru că urmează partea cea mai interesantă. Toshiba Portege Z830-10H are un procesor de ultimă oră tip Intel Core i5, construit pe tehnologia 32 nanometri – cea mai nouă tehnologie dezvoltată de Intel. Modelul acestui procesor este 2467M, model lansat la începutul anului trecut. Are două nuclee care rulează simultan la o frecvență standard de 1.6 GHz, putând ajunge la maxim 2.3 GHz în modul turbo cu 3MB de memorie cache.

Indiferent de ce veți face nu cred că veți avea nevoia vreodată de mai multă memorie. Și asta deoarece Toshiba Portege Z830-10H vine echipat standard cu maximul de memorie pe care îl suportă, mai exact 6GB. Această memorie este una de tip DDR3 care funcționează la o frecvență de 1333 Mhz. Fiind un ultrabook, acesta nu a fost gândit pentru a stoca filme, muzică și jocuri ci mai degrabă pentru autonomie, performanță și portabilitate. De aceea hard disk-ul este unul de tip SSD cu o capacitate de stocare de 128GB.

Placa video este una integrată în procesor, tip Intel HD Graphics 3000. Nu este una foarte strălucită însă pentru un film în format HD sau pentru un joc cu cerințe mai mici aceasta poate face față cu brio. Pe acest sistem nu veți găsi DVD-RW (cine cumpără acest ultrabook chiar nu are nevoie de așa ceva) însă vine echipat cu cameră web cu o rezoluție de 1.3 megapixeli, două difuzoare stereo și cititor de carduri. Are suport 3G, wireless, bluetooth, 2 porturi USB 2.0 și 1 port USB 3.0. Bateria este una tip Li Ion cu 8 celule care vă poate oferi o autonomie de până la 5 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.