Toshiba Satellite C660-17V

Astăzi vom vorbi despre laptopul Toshiba Satellite C660-17V, un laptop office al zilelor noastre. Adică nu este laptopul office care era înainte, doar pentru aplicații office și cam atât. Cu acesta vei putea naviga pe internet, te vei putea uita la un film în format high definition sau vei putea asculta muzică. Toate acestea fără a te ruga de el până pornește filmul în format HD sau până încărca un website plin cu reclame.

Este un laptop Toshiba, deci calitatea materialelor și a componentelor din care este alcătuit este una de calitate premium. Garanția este de 24 de luni (2 ani) dar contracost aceasta poate fi extinsă cu încă 12 sau 24 de luni. Ca și sistem de operare acesta vine cu Free DOS, însă dacă nu aveți deja vă recomand cumpărarea unei licențe de Windows 7 pentru a funcționa la parametri normali.

tastatura Toshiba Satellite C660-17VToshiba Satellite C660-17V din fataToshiba Satellite C660-17V inchis

 

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Ca și design Toshiba Satellite C660-17V este identic cu oricare alt laptop din gama C660. Și aici mă refer la C660-2C7, C660D-16E, C660D-1DX, C660-24H, C660-1X3, C660D-19H, C660D-13H sau C660-1CD. Carcasa este neagră, cu model texturat pentru un design mai modern dar și pentru o aderență mai mare. În rest carcasa este simplă, doar pe mijlocul capacului se mai găsește logo Toshiba. Tastatura este neagră, tastele sunt plate și foarte apropiate, iar în dreaptă este și o tastatură numerică.

În mare parte este un laptop office, configurația ne spune asta, însă procesorul vrea să trădeze această încadrare. Și asta pentru că vorbim despre un model de procesor care chiar daca nu este foarte nou (a fost lansat undeva la începutul anului 2010),  își face treaba foarte bine. Tipul acestuia este Intel Core i3, un procesor din a două generație de procesoare dezvoltată de Intel. Modelul este 370M, model cu două nuclee care rulează la o frecvență de 2.4 GHz și o memorie cache de 3MB.

Continuăm acest review și ajungem și la display. Acesta nu vine cu nimic special, și nu are nicio tehnologie care să ne dea pe spate. Însă nu ne puteam aștepta la mai mult de atât de la un laptop din gama office. Este un display simplu, cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch pe care puteți urmări un film fără probleme. Rezoluția maximă pe care acesta o poate afișa este de 1366 x 768 pixeli.

Ce mi-ar fi plăcut să văd la acest notebook ar fi fost mai multă memorie RAM. Din fabrică vine cu o singură plăcuță cu o capacitate de 2GB. Sistemul de operare plus alte câteva programe vor rula fluent și fără probleme, însă dacă vrei ceva mai mult cu siguranță va trebui să faci un upgrade cu încă 4GB. Nu este o problemă deoarece suportă până la 8 GB. Iarăși hard disk-ul este probabil cel mai mic hard disk pe care l-am văzut până acum la un  laptop din zilele noastre. Are o capacitate de stocare de doar 250GB.

Toshiba Satellite C660-17V nu are decât o placă video integrată în procesor de tip GMA HD. Nu este foarte performantă dar pentru un film HD sau pentru un joc cu cerințe mai mici eu cred că merge. Pe lângă toate acestea mai are DVD-RW, cititor de carduri, cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli și un singur difuzor. Bateria este una cu 6 celule care vă poate oferi o autonomie de lucru de până la 4 ore și 30 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.