Toshiba Satellite C660D-16E

Laptopuri ieftine pentru toată lumea, se pare că sub acest slogan, în 2011 mari producători de laptopuri au lansat sute de modele accesibile oricui. Se pare că piața de laptopuri s-a dezvoltat în ultimii ani foarte tare încât oricine își poate cumpăra un laptop și fără să facă aproape nicio economie. Depinde pentru ce ai nevoie de un laptop și depinde câți bani ești dispus să cheltui.

Probabil asta din cauză că  anul 2011 a fost anul tabletelor și a telefoanelor cu display cât mai mare. Însă dacă ești elev, sau student și ai nevoie de un laptop doar pentru a face un referat sau un proiect atunci un laptop ieftin cu o configurație decentă ar fi perfect. Un laptop ce face parte din această categorie este și laptopul Toshiba Satellite C660D-16E, un laptop ideal pentru aplicațiile uzuale.

Toshiba Satellite C660D-16E din fataToshiba Satellite C660D-16E din lateralToshiba Satellite C660D-16E inchis

 

 

 

 

Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Despre design nu pot spune multe lucruri deoarece acesta este asemănător cu toată gamă de laptopuri C660D despre care am mai vorbit pe acest blog. O alternativă pentru acest laptop, tot din aceeași gamă poate fi și C660D-1DX, C660D-19H, C660D-13H și C660D-10L. Toate laptopurile enumerate mai sus sunt laptopuri ieftine cu o configurație decentă încât să poată rula Windows 7 plus alte câteva programe uzuale fără probleme.

Nu putem fi pretențioși când vine vorba despre un laptop ce face parte din categoria entry level. Așa că nu putem fi cârcotași atunci când vedem un procesor AMD Dual-Core construit pe tehnologia de 40 nanometri. Modelul acestuia este E-350, model cu două nuclee ce rulează simultan la o frecvență maximă de 1600 Mhz și are o memorie cache de numai 1024 KB (1MB).

Dacă ești o persoană ce se dă în vânt după filme atunci poți sta liniștit pentru că display-ul acestui laptop îți va permite să vizionezi filmele dorite în condiții optime. Și asta datorită diagonalei de 15.6 inch și tehnologiei TruBrite care va afișa imagini vii și realiste la o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli. Pentru a reduce consumul de energie display-ul folosește tehnologia LED.

În schimb dacă procesorul este ceva mai puțin performant, de memorie RAM nu te vei putea plânge. Deoarece Toshiba Satellite C660D-16E vine echipat standard cu o plăcuță de memorie cu o capacitate de 2GB. Dacă totuși în timp vei avea nevoie de mai multă memorie vei putea face un upgrade cu încă 4 GB deoarece acesta suportă până la 8GB, numai cu condiția să fie de tip DDR și să aibă frecvența de 1066 Mhz. Iarăși, hard disk-ul este unul foarte încăpător, acesta are o capacitate de stocare de 500GB.

Fiind un laptop ieftin are o placă video integrată în procesor. Modelul acesteia este HD 6310, este o placă video ce funcționează la o frecvență de 500 Mhz. După cum ne sugerează și numele acesteia, are suport HD deci filmele în acest format vor rula fluent și fără întreruperi. În plus jocuri gen Alien Swarm sau StarCraft 2 vor putea fi jucate însă la o rezoluție mai mică.

Pe partea de multimedia acesta are DVD-RW, cititor de carduri, un singur difuzor audio și cameră web. Însă punctul forte al acestui laptop abia acum la sfârșit apare. Bateria Litiu Ion cu 6 celule are o autonomie de lucru de până la 5 ore, ceea ce este foarte bine având în vedere că majoritatea laptopurilor din zilele noastre au autonomia undeva pe la maxim 3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.