Toshiba Satellite C660D-1DX

Căutam zilele acestea pentru un prieten un laptop ieftin, dar cu o configurație decentă, numai bun pentru aplicațiile uzuale gen: messenger, internet, filme, muzică și office. Și am dat peste un laptop din noua serie de laptopuri entry level de la Toshiba. Am mai vorbit despre această serie în review-urile anterioare însă astăzi voi vorbi despre modelul Toshiba Satellite C660D-1DX.

Până acum v-am prezentat C660D-10L, C660D-13H și C660D-19H, toate sunt destinate persoanelor ce au nevoie de mai multă portabilitate și performanțe mai reduse. Pe toate le veți găsi la un preț accesibil, astfel că nu veți fi nevoiți să vă dați peste cap cu alte planuri pentru a cumpăra unul din aceste laptopuri. Design-ul este asemănător la toate dintre acestea, diferă doar configurația.

tastatura Toshiba Satellite C660D-1DXToshiba Satellite C660D-1DX deschisToshiba Satellite C660D-1DX inchis

 

 

 


Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

Design-ul este unul clasic, nu găsesc nimic deosebit, este un design Toshiba. Materialele din care este construită carcasa sunt de bună calitate, iar legat de carcasă, pe toată suprafața este texturata, asta pentru un mai bun aspect dar și pentru a spori aderența. Tastatura este una ergonomică, tastele sunt foarte bine organizate, sunt plate și foarte apropiate. La atingere acestea sunt foarte silențioase. În dreapta se găsește și tastatura numerică, foarte utilă atunci când lucrezi mult timp cu cifre.

Procesorul este unul potrivit pentru destinația acestui laptop, dar și pentru restul configurației. Este un procesor mai slab, construit de AMD și folosește tehnologia de 40 nanometri. Modelul acestuia este E450, un model destul de nou, lansat undeva la jumătatea acestui an. Are două nuclee, fiecare funcționează la o frecvență de 1650 Mhz și are o memorie cache de 1024 KB (1MB).

Display-ul este unul ce măsoară o diagonală standard de 15.6 inch, adică aproape 39 de centimetri. Suportă o rezoluție de maxim 1366 x 768 pixeli, asta înseamnă că poate afișa și filme sau imagini în format HD. Tehnologia folosită de acest ecran este LCD LED, deci consumul de energie va fi unul mai mic, iar grosimea acestuia va fi din nou redusă. Display-ul folosește tehnologia dezvoltată de Toshiba, adică TruBrite, așadar culorile vor fi vii și realiste.

Vine dotat cu 4 GB de memorie RAM, astfel că nu veți întâmpina probleme legate de memorie nici dacă veți instala Windows 7 și ceva programe. Este bine de știut că acesta suportă până la 8GB de memorie însă cu condiția să fie de tip DDR3 și să ruleze la o frecvență de 1066 Mhz. Nici de spațiu pentru stocarea fișierelor nu vă puteți plânge deoarece acesta are în dotare un hard disk de tip SATA cu o capacitate de stocare de 320 GB.

Am ajuns și la ultima, dar nu cea din urmă componentă ce face ca sistemul să poată rula în condiții optime. Este vorba despre placa video. Pe acest sistem se găsește o singură placă video, și aceea este integrată. Modelul acesteia este HD 6320, este un model integrat în procesor, poate rula la o frecvență de 508 Mhz în modul standard și poate ajunge până la 600 Mhz în modul turbo. Ceva jocuri cu cerințe reduse sau filme HD va rula fluent și fără bătăi de cap

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=MG4Kh7XLHNc&hd=1[/tube]

Pe partea de multimedia Toshiba Satellite C660D-1DX vine cu DVD-RW, un singur difuzor, cititor de carduri și cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Nu are ieșire HDMI, deci nu îl veți putea conecta la un televizor, ăsta fiind un minus pentru acest laptop. În schimb are o baterie de tip Li Ion cu 6 Celule care vă poate ține departe de alimentare până la 4 ore.

2 thoughts on “Toshiba Satellite C660D-1DX”

  1. Pingback: Laptop Acer Aspire 5733Z-P622G32Mikk review și prețuri
  2. Trackback: Laptop Acer Aspire 5733Z-P622G32Mikk review și prețuri
  3. Pingback: Laptop Toshiba Satellite C660D-16E review și prețuri
  4. Trackback: Laptop Toshiba Satellite C660D-16E review și prețuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.