Toshiba Satellite C660D-1GV

Continuăm seria de laptopuri office cu un model nou, de această dată de la marele și cunoscutul producător Toshiba. În ultima perioadă foarte multă lume alege un laptop din această categorie, și acest lucru se datorează în special pentru prețul destul de mic, dar și pentru configurațiile suficient de puternice încât să poată rula cam orice aplicație office în condiții optime de lucru.

Bineînțeles că pasionații de jocuri sau cei ce au nevoie de un sistem performant pentru aplicații puternice își vor îndrepta privirea spre un laptop cu un preț cel puțin dublu fată de acesta. În special Toshiba Satellite C660D-1GV este un laptop recomandat tinerilor studenți sau persoanelor care nu cer mai mult decât internet, muzica și filme de la un sistem. Deci, dacă te afli printre aceste persoane de ce să cheltui foarte mulți bani pe un laptop pe care oricum nu îl vei folosi la capacitate maximă.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Primul lucru care ne îndreaptă privirea asupra unui laptop este cu siguranță aspectul acestuia. Dacă un laptop ar fi ultra performant dar ar avea un design demn de anii ’90 cu siguranță nu va avea atât de mulți doritori precum un laptop cu o configurație ceva mai slabă dar cu un design reușit. În cazul acestui laptop, cei de la Toshiba au mers pe design-ul clasic pe care l-am întâlnit la toată seria C660D. Carcasa este neagră, este construită dintr-un plastic care la prima vedere pare destul de robust, foarte bine finisat și cu o suprafață texturată – un lucru foarte bun pentru că pe lângă aspectul deosebit aceasta este și foarte practică deoarece praful, urmele și zgârieturile nu vor fi la fel de vizibile ca pe un laptop cu carcasă lucioasă. De asemenea tastatura este neagră, este o tastatură completă asta înseamnă că are în componentă sa și tastele numerice – foarte utile atunci când veți lucra mai mult cu cifre.

Ecranul folosit la acest model este LCD LED, tip TruBrite, cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch – 40 de centimetri și are o rezoluție de 1366 x 768 pixeli, este un display întâlnit pe marea majoritate a laptopurilor din această categorie. Mai departe, procesorul este un AMD Dual-Core construit pe arhitectura 40 nanometri. Modelul acestuia este E-300, model pe care l-am mai întâlnit și la alte laptopuri office. Acesta are două nuclee care funcționează la o frecvență de 1300 MHz cu o memorie cache de 1024 KB distribuită pe două nivele.

Foarte bine au știut cei de la Toshiba să distribuie resursele la acest model, astfel că acesta vine echipat standard cu două plăcuțe de memorie RAM cu o capacitate de 3GB. Pentru un laptop office chiar nu cred că ai avea nevoie de mai multă memorie. Însă pe viitor dacă vei putea face și un upgrade deoarece acesta suportă până la maxim 8GB. Singurul dezavantaj este faptul că va trebui să renunți la una dintre cele două plăcuțe, acesta având doar două sloturi pentru RAM. Hard disk-ul este unul clasic, tip SATA, cu o capacitate de stocare de 500GB, personal cred că și 320GB erau de ajuns pentru acesta configurație, însă în acest caz ce e prea mult chiar nu strică :).

Nefiind un laptop proiectat pentru jocuri sau aplicații multimedia Toshiba Satellite C660D-1GV vine cu o placă video integrată în procesor. Este vorba despre un AMD Radeon HD 6310M, o placă video destul de bună cu care veți putea rula jocuri în format high definition fără probleme. Se pot juca și ceva jocuri precum Fifa 11, Sims 3 sau Star Craft 2 însă la detalii și rezoluție mică. Pe partea de multimedia acesta vine echipat cu DVD-RW, cititor de carduri, un singur difuzor și o cameră web cu o rezoluție de 0.3 megapixeli. Nu are port HDMI, deci nu îl veți putea conecta la TV sau la un monitor extern. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule și cred că vă poate oferi o autonomie de până la 4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.