Toshiba Satellite C855-12T

Pentru că foarte multe persoane caută laptopuri ieftine cu o configurație cat mai bună pentru aplicațiile uzuale astăzi vom discută despre Toshiba Satellite C855-12T, un laptop care se încadrează perfect pentru cerințele de mai sus. Acest model este unul entry level din categoria multimedia, iar faptul că are un procesor mai slab și vine fără placă video dedicată nu îl face să fie un sistem multimedia veritabil.

Cum am scris și la începutul acestui articol este genul de laptop pe care l-aș recomanda tuturor celor care au nevoie de o portabilitate ridicată și performanțe medii. Și aici mă refer strict la cei care îl vor folosi pentru muzică, filme, internet, deci nu se poate fi considerat un laptop pentru jocuri. Cumpărând acest model veți beneficia și de promoția No Matter What Guarantee de la Toshiba, asta înseamnă că veți primi garanție la acest produs indiferent de ce se va întâmpla cu el.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Legat de aspect, tind să cred că acest laptop este cel mai ieftin laptop alb, mai exact White Pearl Finish, disponibil pe piață în acest moment. Acest lucru fiind un mare avantaj deoarece cred că multă lume caută ceva nou, diferit fată de obișnuitele carcase negre sau maro. Carcasa este construită dintr-un plastic de bună calitate însă singurul lucru care nu-mi place este faptul că finisajul acesteia este lucios, asta înseamnă că amprentele și zgârieturile vor apărea mult mai repede fată de o carcasă mată – acesta fiind un compromis dacă doriți să aveți un laptop mai trendy. Tastatura este de asemenea complet albă, tastele sunt plate și distanțate, silentioase la atingere, iar în partea dreaptă se regăsesc și tastele numerice.

Lăsăm deoparte aspectul acestuia, și trecem la lucruri mai importante, și anume configurația cu care acesta vine. Fiind un laptop destul de ieftin este normal să găsim componente cu o performanță medie. Acesta este pus în mișcare de un procesor Intel Celeron Dual Core, construit pe arhitectura 32 nanometri, destul de agil, mai ales pentru ce a fost destinat acest laptop. Modelul acestui procesor este B815, un model lansat la începutul acestui an, funcționează la o frecvență de 1.6 GHz cu o memorie cache de 2 MB.

Ecranul acestuia este unul cu o diagonală și o rezoluție care tind să cred că o să devină un standard. Este vorba despre o diagonală ce măsoară 15.6 inch (undeva la 39 de centimetri) și o rezoluție HD de 1366 x 768 pixeli. Pe partea de memorie RAM acesta vine echipat cu o plăcuță de memorie de 4GB, adică aproape dublu fată de ce găsim pe laptopurile din categoria office. Aș putea spune că este suficient însă producătorul vă oferă posibilitatea extinderii acesteia până la maxim 8GB. Pentru stocarea fișierelor aveți la dispoziție un hard disk clasic cu o interfață SATA 3 care are o capacitate de 500 GB – mai mult decât ai avea nevoie oricât de strângăreț ai fi. 🙂

Nefiind un laptop destinat jocurilor Toshiba Satellite C855-12T vine dotat cu o placă video integrată din seria Intel HD Graphics. După cum vă puteți da seama aceasta vine cu suport HD, deci puteți urmări filmele în format Full HD fără probleme, chiar și anumite jocuri cu cerințe de sistem mai mici. Pe partea de multimedia acesta vine echipat cu DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare integrate tip Realtek dar și o cameră web cu o rezoluție maximă de 1.0 megapixeli – excelentă pentru video conversațiile pe Skype sau Yahoo Messenger. Am scris la începutul acestui articol că este un laptop cu autonomie ridicată, acest lucru fiind posibil prin prisma faptului că nu vine cu o configurație de ultimă oră care să consume multă energie. Acesta are o bateria Litiu Ion cu 6 celule care vă poate ține departe de priză, conform producătorului, până la maxim 5 ore și 30 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.