Toshiba Satellite C855-141

Pentru cei care sunt mai atenți la aspectul unui laptop avem astăzi un model deosebit de la Toshiba, și anume Toshiba Satellite C855-141. Acest model face parte din seria Seria Satellite C855, o serie lansată cu ceva timp în urmă, și care după cum o descrie și producătorul este o serie de laptopuri elegante și versatile, care au ceea ce aveți nevoie pentru toate operațiile de calcul esențiale.

Probabil  nu are cel mai bun raport dintre preț și performanță însă dacă vă doriți un laptop mai altfel fată de ce este acum pe piață acest model poate fi o opțiune foarte bună. Sistemul de operare cu care vine este FreeDos, însă personal vă recomand să instalați Windows 7 pentru randament maxim. Garanția oferită de producător este de 24 de luni, însă contracost aceasta poate fi extinsă cu încă 12 sau 24 de luni.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Ca și aspect, după cum am scris și la începutul acestui  review Toshiba Satellite C855-141 este un model care arată foarte bine. Culoarea acestuia, White Pearl Finish, îi conferă un aspect elegant, acest lucru fiind întărit și de finisajul lucios. Însă personal acest finisaj lucios îl văd ca pe o sabie cu două tăișuri. Este ok ca și aspect însă acesta va fi mult mai greu de întreținut, urmele și zgârieturile vor fi mult mai vizibile fată de un finisaj mat. Tastatura este de asemenea complet albă, tastele sunt silențioase, puțin distanțate iar în partea dreaptă sunt prezente și tastele numerice.

Destul cu aspectul exterior, trecem și la detaliile tehnice și începem cu creierul acestui sistem, mai exact cu procesorul. Acesta este pus în mișcare de un procesor Intel Pentium Dual Core construit pe arhitectura SandyBridge, care se va descurca excelent în aplicațiile office și multimedia. Modelul despre care vorbim este B960, un model lansat la începutul anului 2011, deci putem spune că este destul de nou, este format din două nuclee care funcționează la o frecvență de 2200 MHz.

Deși nu foarte multe persoane își pun întrebări despre ecranul unui astfel de ecran în acest review vom scrie și câteva cuvinte despre acesta. Cum era de așteptat acesta folosește tehnologia LED, are o diagonală ce măsoară 15.6 inch – adică undeva la 39 centimetri și poate afișa o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli. Fiindcă trăim într-o perioadă în care mult nu este suficient, acest model vine echipat cu o plăcuță de memorie cu o capacitate de 4GB – care va fi suficient pentru orice tip de utilizator. Pentru stocare producătorul vă pune la dispoziție un hard disk clasic care are o capacitate de stocare de 500GB.

Nefiind un laptop destinat jocurilor PC  Toshiba Satellite C855-141 vine dotat cu o placă video integrată din seria Intel HD Graphics. Aceasta este excelentă pentru filmele în format Full HD, ba chiar și pentru anumite jocuri cu cerințe de sistem mai mici. Pe partea de multimedia întâlnim aceleași componente clasice care sunt disponibile pe oricare alt laptop, adică DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare integrate tip Realtek dar și o cameră web cu o rezoluție de 1.0 megapixeli. Un mare plus al acestui laptop este faptul că bateria cu care vine echipat vă poate obține o autonomie de până la maxim 5 ore și 30 minute – ceea ce mi se pare mai mult decât ok pentru un laptop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.