Toshiba Satellite C855-1EL

Producătorii de laptopuri încearcă să-și consolideze poziția pe piață propunând modele capabile să mulțumească orice gen de utilizator cat și orice buget. La ora actuală există suficiente modele de laptopuri accesibile, acestea având prețuri diferite în principal datorită componentelor cat și al firmei producătoare. Se știe că Toshiba este unul dintre cele mai de încredere branduri în ceea ce privește laptopurile. Stabilitatea configurațiilor oferite, designul mereu în pas cu noile tendințe cat și prețul corect în raport cu calitatea oferită, au făcut de-a lungul timpului din producătorul japonez un leader pe piața portabilelor.

Asemeni altor modele cu care este înrudit, laptopul Toshiba Satellite C855-1EL se remarcă la toate capitolele. Îi lipsește totuși o placă video dedicată. Acest lucru poate fi un minus semnificativ pentru anumit utilizatori însă poate trece neobservabil pentru cei ce se mulțumesc cu procesorul grafic integrat, suficient pentru mai toate genurile de utilizări. Altfel laptopul este solid din toate punctele de vedere, iar prețul nu este nici el unul foarte ridicat.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Pe lângă configurație pentru a cumpăra un laptop trebuie să-ți și placă cum arată. Deși configurația acestuia este factorul principal care influențează în achiziționarea unui astfel de gadget, dacă nu vine și cu ceva care să placă ochiului cumpărătorii se vor găsi mai greu. Acest model are acel ceva, care atunci când îl vei vedea iți va face cu ochiul. Este vorba despre aspectul acestuia, care chiar dacă nu este unul foarte modern sau foarte cool, culoarea Luxe White Pearl schimbă tot. Nu știu de ce dar nu foarte mulți producători aleg să producă laptopuri cu această culoarea, deși știu sigur că foarta multă lume cauta si ar alege înaintea unui laptop negru. Tastatura este de asemenea complet albă, dă foarte bine , însă nu știu cat de rezistentă va fi în timp la praf și murdărie. Vine și cu taste numerice, astfel ușurându-vă munca atunci când îl veți folosi pentru aplicații office.

Ca și dimensiuni acesta se încadrează în standardele unui laptop de 15.6 inch, adică are o greutate de numai 2.3 kilograme – chiar mai ușor fată de multe laptopuri, și are o grosime uniformă de 3 centimetri. Ecranul este unul clasic tip LCD LED cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch și care poate afișa o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli. Folosește tehnologia dezvoltată de cei de la Toshiba, și anume TruBrite, pentru culori clare, vii și de calitate. Fiind un laptop din gama multimedia a producătorului japonez acesta vine echipat cu un procesor destul de nou și de performant încât să poată face fată tuturor aplicațiilor din zilele noastre. Vorbim despre un Intel Core i3 care funcționează pe tehnologia 32 nanometri, iar modelul în cauză este 2370M, un model lansat la începutul acestui an, funcționează la o frecvență de 2400 MHz cu 3072 KB memorie cache.

Dar pentru a rula aplicațiile din zilele noastre nu e nevoie numai de un procesor de ultimă oră ci și de foarta multă memorie RAM. Pentru că pe lângă sistemul de operare care iți „mănâncă” cel puțin 1.5 GB de memorie mai sunt și alte programe pe care le folosești zi de zi și care au nevoie de alți giga de memorie pentru a funcționa într-un mod optim. De aceea producătorul a ales că acest model să fie echipat cu 4 GB de memorie RAM, pentru o bună funcționare indiferent de câte aplicații veți rula în background. Aveți și posibilitatea extinderii acesteia, fiind ocupat un singur slot de memorie, cu încă 4 GB de memorie, maximul suportat fiind de 8GB. Pentru stocarea fișierelor aveți la dispoziție un hard disk cu o interfață SATA și cu o capacitate de stocare de 500GB, suficient pentru toată lumea.

Cum am precizat și la începutul acestui review Toshiba Satellite C855-1EL se remarcă la mai toate capitolele, mai puțin însă la capitoul video. Și nu spun că este un laptop slab, ci doar că nu este făcut pentru activități intensive de gaming. Având doar o placă video integrată din seria Intel HD Graphics acesta vă limitează în a rula numai jocuri cu cerințe de sistem mai mici sau jocuri ceva mai vechi. Nu se pune problema însă în a rula filmele HD. Vine echipat și cu DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare stereo de bună calitate dar și o cameră web cu o rezoluție maximă de 1 megapixel. Ca și conectivitate veți găsi cam tot ce are un laptop modern, inclusib un port USB 3.0 de mare viteză. Având o baterie litiu ion cu 6 celule producătorul spune că veți putea avea o autonomie de lucru de până la 5 ore și jumătate.

One thought on “Toshiba Satellite C855-1EL”

  1. Pingback: Laptop Toshiba Satellite C855-1UT review + poze reale!
  2. Trackback: Laptop Toshiba Satellite C855-1UT review + poze reale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.