Toshiba Satellite C855-1UT

Laptopurile Toshiba sunt probabil printre cele mai cunoscute și apreciate modele existente pe piață. Încă de la apariția lor aceste dispozitive s-au remarcat prin calitate și dorința de a satisface nevoile oricărui client. Astfel, evoluând constant în această industrie, Toshiba a ajuns astăzi un leader pe piață, reușind să ofere modele adaptate nevoilor cât și bugetelor fiecăruia. De la performanțe duse la extrem, la modele obsinuite ce nu fac totuși rabat de la calitatea consacrată, producătorul japonez dispune de o gamă foarte variată de dispozitive portabile.

Un exemplu de laptop ideal în special pentru utilizatorii nu foarte experimentați, ce nu doresc să ruleze ultimele noutăți în materie de jocuri sau alte aplicații ce necesită performanțe ridicate îl reprezintă modelul de laptop Toshiba Satellite C855-1UT. Laptopul se remarcă din punct de vedere tehnic prin capacitatea mare a memoriei pentru stocare a informațiilor însă nici prețul nu este unul de neglijat, acesta putând fi un atu important pentru cei ce se hotărăsc să-l achiziționeze.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

Acest model face parte din gama C855 de la Toshiba, din această gamă am mai discutat pe acest blog și despre următoarele modele: C855-1EL, C855-1KH. După cum se poate observa această gamă este formată numai din laptopuri albe, mai exact Luxe White Pearl. Modelul despre care vorbim astăzi este unul cu o configurație office, ideal pentru fete sau femei, mai ales că vine cu o culoare diferită față de ce oferă majoritatea producătorilor în acest segment de preț. Legat de preț, aș putea spune că este unul destul de bun, având în vedere că vorbim despre un laptop Toshiba, deci despre un laptop construit din materiale de bună calitate, premium.

Ca și dimensiuni putem spune că acest model se încadrează în standardele actuale, cu o greutate de numai 2.3 kilograme poate chiar mai ușor față de multe alte laptopuri din categoria sa. Nu este nici foarte gros, nu depășește 3.3 centimetri, deci se poate spune că acest model este unul și destul de subțire pentru un laptop de 15.6. Tastatura, după cum se poate observa și din imaginile prezentate mai sus este una completă fiind prezent și blocul numeric în partea dreaptă. Tastele sunt, plate, silențioase și foarte plăcute la atingere iar touchpad-ul este unul cu control multi-touch.  Pentru a putea osbserva toate detalii despre care am vorbi până acum am atașat și un video cu un mic unboxing.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=68enApPHp9M&hd=1[/tube]

După cum probabil știți deja ecranul este un LED cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch și care poate afișa o rezoluție maximă de 1366 x 768, deci nimic deosebit față de alte laptopuri din gama sa. Folosește tehnologia TruBrite dezvoltată de Toshiba și întâlnită la majoritatea laptopurilor produse de ei, pentru imagini clare și culori vii. Sub această frumoasă carcasă se ascunde un procesor Intel Pentium cu două nuclee construit pe arhitectura de 32 nanometri. Modelul acestuia este B960, un model care funcționează la o frecvență standard de 2.2 GHz și care deși este lansat undeva la începutul lui 2011 face față cu brio aplicațiilor de tip office.

La capitolul memorie RAM acesta vine dotat standard cu o plăcuță de 2GB. Aș putea spune că undeva la limită și chiar dacă sistemul de operare și restul programelor uzuale vor rula fără probleme aș recomanda un upgrade cu încă 2GB de memorie pentru a nu întâmpina probleme atunci când veți dori să instalați ceva mai solicitant. Cu siguranță acest compromis a fost făcut pentru a reduce costurile însă un laptop office nu avea nevoie de un hard disk cu o capacitate de stocare de 500GB, cum a ales producătorul pe acest model. Placa video este integrată, face parte din seria Intel HD Graphics, o placă cu suport HD, destul de bună atunci când vine vorba de vizionarea filmelor în format HD sau a unor jocuri ceva mai vechi cu cerințe de sistem mai mici.

Nu lipsește nici DVD RW pentru citirea și scrierea DVD-urilor, două difuzoare integrate destul de performante, cititor de carduri și cameră web cu o rezoluție de 1 megapixel – foarte bună pentru conversațiile online. Deși face parte din categoria office acesta vine dotat cu foarte multe porturi printre care: 2xUSB 2.0 și 1 port USB.30 pentru transferul de viteză a datelor. Legat de autonomie Toshiba Satellite C855-1UT are o baterie Litiu Ion cu 6 celule care vă poate ține departe de priză până la maxim 4 ore.

2 thoughts on “Toshiba Satellite C855-1UT”

  1. Luc says:

    dreiverele nu se gasesc pe situl producatorului, de unde le ai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.