Toshiba Satellite L750-1NX

Tot din seria L750 vă vom prezenta astăzi și vârful de gamă a acestei serii și anume  Toshiba Satellite L750-1NX. Putem spune că este un laptop care aproape că atinge perfecțiunea. Acesta este un laptop recomandat persoanelor ce doresc un laptop pentru jocuri dar și persoanelor ce își doresc un laptop pentru aplicații solicitante (editare video), și asta datorită configurației de ultimă oră.

Design-ul este identic cu ce v-am prezentat și în review-urile anterioare deci nu o să mai discutăm prea mult despre acest aspect. Cum am scris și mai sus acesta este un laptop cu o configurație de top, însă și prețul acestuia este destul de ridicat. Așa că dacă îți dorești un laptop alb, cu același design însă nu dispui de atâția bani îți recomand alt laptop din această serie, cum ar fi L750-1PM sau L750-1Q3.

Toshiba Satellite L750-1NX inchisToshiba Satellite L750-1NX tastaturaToshiba Satellite L750-1NX din lateral

 

 

 


Vezi aici pretul, detalii tehnice si alte imagini …

După cum am scris și în articolele precedente laptopurile din gama L750 sunt de culoare alb perlat Luxe cu model de tip matrice, așa este și L750-1NX ceea ce face acest laptop să fie unul cu un design modern, elegant și tineresc. Tastatura este și ea albă, cu taste de dimensiuni normale cu tastatură numerică cu 10 cifre – foarte utilă atunci când lucrați cu cifre.

Având în vedere componentele de ultimă generație acesta nu este un laptop deloc greu cântărind aproximativ 2.5 kilograme. Nici ca dimensiuni nu este foarte mare sau foarte incomod acesta măsoară o lățime de doar 380 milimetri o lungime de 250 milimetri și o înălțime (grosime) neuniformă astfel că la față acesta măsoară 27,7 milimetri iar aproape de spate se îngroașe ajungând la 37,5 milimetri.

Fiind un laptop pentru jocuri sau pentru persoanele ce au nevoie de un sistem puternic nu se putea ca procesorul să nu fie unul de ultimă oră. Așa că vorbim despre un procesor de tip Intel Core i7 construit pe arhitectura de 32 nanometri. Modelul acestui procesor este 2670QM iar viteza de procesare este undeva pe la 2200 Mhz în modul standard și 3,10 GHz în modul Turbo. Memoria cache are o mărime de 6144 KB (6MB).

Display-ul este unul standard LCD care măsoară o diagonală de 15.6 inch (aproximativ 39.6 centimetri) cu un afișaj HD TruBrite Toshiba cu luminozitate ridicată și aspect de afișare de 16: 9. Rezoluția maximă pe care o poate reda acest ecran este de 1366 x 768 pixeli și poate ajunge la o rată de reîmprospătare maximă de până la 100 Hz.

Memoria RAM este de 4GB DDR3, suficientă pentru a rula ceva jocuri și aplicații însă pentru o performanță mai ridicată vă recomand un upgrade la minim 6GB, mai ales că acest laptop suportă până la 8GB. Nici la capitolul stocare acesta nu stă prost. Hard disk-ul are o capacitate de stocare de 640 GB, este unul de tip SATA și are 5400 rotații pe minut. Iarăși ca o recomandare pentru o performanță ridicată vă recomand un upgrade la un hard disk de tip SSD.

În sfârșit am ajuns și la cea mai importantă componentă pentru gameri, și anume la placa grafică. Este vorba despre o placă video fabricată de NVIDIA, mai exact modelul GT 525M. Acesta are o memorie standard de 2048 MB (2GB) însă cu ajutorul tehnologiei TurboCache memoria poate ajunge și la 3,830 MB dacă aveți 4GB de memorie instalată pe laptop sau până la 4,095 MB dacă aveți 8GB de memorie.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=RXgZQvznpyQ&hd=1[/tube]

Toshiba Satellite L750-1NX are o baterie Li Ion care vă poate ține departe de o priză până la 4 ore, asta conform producătorului. Ca sistem de operare pe acest laptop veți găsi Free DOS, deci va trebui să vă instalați Windows, vă recomand Windows 7 64 biți. Ca o părere la finalul acestui review pot spune că acest laptop își merită toți banii chiar dacă are un preț destul de mare eu zic că raportul performanță/preț este unul foarte bun.

5 thoughts on “Toshiba Satellite L750-1NX”

 1. Dli says:

  Toshiba e firma care mereu a cautat calitatea si performanta. Si au reusit din nou. De la design pana la performanta, totul e superb. Ce ma dezamageste e culoarea, presupun ca sunt disponibile si alte culori. Nu imi place alb ca se vede orice praf depus pe laptop. Placa video ma uimeste cu adevarat. Cineva imi spunea ca un laptop nu va ajunge niciodata la performantele unui desktop. Ii voi demonstra acum.

 2. Pingback: Laptop Toshiba C660D-19H Review
 3. Trackback: Laptop Toshiba C660D-19H Review
 4. Pingback: Laptop Allview APC-N570 W Review
 5. Trackback: Laptop Allview APC-N570 W Review
 6. Dan says:

  @Liviu Dalin : ati spus „Iarăși ca o recomandare pentru o performanță ridicată vă recomand un upgrade la un hard disk de tip SSD”. De unde stiti ca suporta ssd? Pe siteul toshiba nu scrie nimic,din ce am mai cautat pe net,la fel,nu scrie nimic. Doresc sa il cumpar iar compatibilitatea cu ssd ar fi un mare plus. Multumesc

  1. Vanzatoru` says:

   Salut Dan,

   Deoarece SSD foloseste acelasi port ca si un hard disk clasic. Am montat un SSD pe un calculator mai vechi si functioneaza fara probleme, deci nu vad de ce nu ar fi suportat de un laptop nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.