Toshiba Satellite L755-1N6

Pentru că tot este la reducere în această perioadă, și pentru că este un laptop bun cu un aspect deosebit astăzi vom face un scurt review noului model de la Toshiba, și anume Toshiba Satellite L755-1N6. Iar dacă te și numeri printre persoanele care caută un laptop cu un aspect mai altfel fată de ce este în acest moment pe piață, atunci poate că acest model va fi unul perfect pentru tine.

Nu numai că are o configurație numai bună pentru aplicații multimedia și jocuri însă acesta este complet alb, iar la acest preț eu zic că este un adevărat best buy. Cumpărând acest model puteți spune că sunteți și eco deoarece acesta dispune de modul Toshiba Eco Utility care vă oferă posibilitatea de a gestiona personal consumul de energie al laptopului dumneavoastră. Cu doar un simplu click se diminuează instantaneu cantitatea de energie utilizată de laptop, reducând impactul acestuia asupra mediului și prelungind durata de funcționare a bateriei.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

După cum se poate observa și din imaginile de mai sus, acest model este unul complet alb, cu un aspect în stilul clasic a celor de la Toshiba, simplu dar în același timp și foarte elegant. Carcasa acestuia este construită dintr-un plastic de bună calitate, cu un finisaj lucios. Ca și dimensiuni aceasta se încadrează în standardele actuale, cu o grosime de numai 2.7 respectiv 3.7 și o greutate de numai 2.5 kilograme. Îmi place că tastatura are în componenta sa și tastele numerice, care se vor dovedi foarte utile atunci când veți lucra mai mult timp cu cifre. În rest tastele sunt plate, apropiate și foarte silențioase la atingere.

Sistemul de operare pe care îl veți găsi atunci când veți deschide laptopul va fi Free DOS, însă personal vă recomand să instalați Windows 7. Perioada de garanție este de 24 de luni, însă se pare că cei de la Toshiba au prelungit promoția “No Matter What Guarantee” până la dată de 30 septembrie 2012. Un alt plus cu care vine acest model și care mi se pare foarte util este tehnologia Toshiba USB Sleep-and-Charge care vă va permite să utilizați laptopul pentru a va menține telefoanele încărcate, chiar dacă acesta este închis.

Fiind un laptop din categoria multimedia/gaming, deci cu oarece pretenții acesta vine echipat cu componente suficient de performante pentru a rula diverse aplicații destul de solicitante pentru un laptop obișnuit. Încep cu procesorul, poate cea mai importantă componentă de la un laptop sau pc, și asta deoarece nu poate fi upgradata ca și memoria RAM de exemplu. L755-1N6 vine cu un procesor Intel Core i3 construit pe arhitectura SandyBridge, adică 32 nanometri. Modelul acestuia este 2350M, un model lansat la începutul anului 2011, funcționează la o frecvență de 2300 MHz cu o memorie cache de 3072 KB. Ce pot spune despre el este faptul că va rula perfect aplicațiile pentru care a fost proiectat.

Sunt sigur că indiferent de ce aplicație sau joc veți rula pe acest laptop niciodată nu veți rămâne fără memorie. Și asta deoarece acesta vine echipat cu o plăcuță de memorie cu o capacitate de 4GB. Însă chiar și așa, producătorul vă oferă posibilitatea și unui upgrade de până la maxim 8 GB. De asemenea hard disk-ul este unul foarte spațios, cu o capacitate de stocare de 640GB, acesta va fi mai mult decât suficient pentru majoritatea persoanelor.

Fiind un entry level pentru categoria gaming Toshiba Satellite L755-1N6, este dotat și cu o placă video dedicată. Nu este cea mai performantă placă video posibilă însă pentru jocuri din 2010-2011 cred că va face fată. Modelul acesteia este NVIDIA GeForce GT 520M, model cu o memorie de 1024 MB. Ca să vă faceți o idee despre această placă video, jocurile precum Fifa 12 le veți putea juca la rezoluție și detalii maxime, iar restul jocurilor moderne care necesită mai multe resurse le veți putea juca însă la o rezoluție și detalii medii sau minime pentru a rula fluent.

Pe partea de multimedia acesta vine echipat standard, ca orice alt laptop din categoria să. Și aici vorbim despre DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare integrate și o cameră web cu o rezoluție de 1.3 MP perfectă pentru videoconversatiile pe Skype sau Messenger. Bateria este Li Ion cu 6 Celule și vă poate obține o autonomie de lucru de până la maxim 4 ore.

One thought on “Toshiba Satellite L755-1N6”

  1. Pingback: Laptop Toshiba Satellite L755-1N9 review
  2. Trackback: Laptop Toshiba Satellite L755-1N9 review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.