Toshiba Satellite L755-1N9

Din aceeași gama cu Toshiba Satellite L755-1N6 astăzi vom vorbi despre Toshiba Satellite L755-1N9, un laptop cu specificații aproape identice ca și fratele său mai mare și mai puternic, cu același design însă la un preț ceva mai mic. Personal acest model l-aș recomanda celor care au nevoie de un sistem suficient de puternic pentru aplicațiile uzuale, multimedia și office și mai puțin pentru jocuri.

Spun mai puțin pentru jocuri deoarece acesta nu vine cu o placă video dedicată, deci nu veți putea rula jocuri mai noi, însă despre acest lucru vom discuta atunci când vom ajunge la capitolul video. Până atunci trebuie să vă precizez că și acest model ca și restul de la Toshiba vine cu o perioadă a garanției de 24 de luni, plus că promoția “No Matter What Guarantee” a fost prelungită până la data de 30 septembrie 2012. De asemenea dacă veți dori contracost garanția poate fi extinsă cu încă 12 sau 24 de luni, însă nu cred că aveți nevoie de această extra poliță pentru un laptop marca Toshiba.

 

 

 

 

 

Vezi Aici Pretul, Detalii Tehnice Si Alte Imagini …

După cum se poate observa și din imaginile de mai sus acest model este identic ca și aspect cu L755-1N6. Fiind un laptop complet alb acesta are nevoie de mai multă atenție fată de unul negru mat, însă cu siguranță va atrage priviri oriunde îl veți folosi. Carcasa este construită dintr-un plastic de bună calitate, liniile sunt bine definite și designul aerodinamic completează tastatura plată, creând un aspect elegant pe care prietenii dumneavoastră cu siguranță îl vor invidia. Touchpad-ul este unul cu control multi-touch, iar butoanele pentru click dreapta și stânga sunt cromate.

Pe lângă componente și aspect acesta vine dotat și cu câteva funcții foarte utile pentru un pasionat de tehnologie și nu numai. În primul rând acesta dispune de tehnologia Toshiba USB Sleep-and-Charge care vă permite să utilizați laptopul pentru a vă menține telefoanele încărcate, chiar dacă acesta este închis. O altă tehnologie foarte utilă este Toshiba Eco Utility care vă oferă posibilitatea de a gestiona personal consumul de energie al laptopului dumneavoastră. Un simplu clic diminuează instantaneu cantitatea de energie utilizată de laptop, reducând impactul acestuia asupra mediului și prelungind durata de funcționare a bateriei.

Am scris la începutul acestui review că acest model este unul ceva mai slab, și asta deoarece acesta vine cu un procesor dual core, însă unul potrivit pentru ce a fost conceput acest model. Este vorba despre un Intel Pentium Dual Core construit pe arhitectura 32 nanometri, supranumită și SandyBridge. Modelul pe care îl veți găsi la acest laptop este B960, un model lansat undeva la începutul anului 2011, are două nuclee care funcționează simultan la o frecvență de 2200 MHz cu o memorie cache de 2048 KB.

Deși nu foarte multă lume se interesează de display-ul unui laptop voi încerca să scriu și câteva cuvinte despre acesta. Cum era de așteptat găsim un LCD LED cu o diagonală standard de 15.6 inch și care poate afișa o rezoluție maximă de până la 1366 x 768 pixeli. La capitolul memorie RAM acesta vine cu o plăcuță de 4GB, suficientă pentru aplicațiile multimedia. Însă producătorul vă oferă posibilitatea extinderii acesteia până la maxim 8 GB. Pentru stocarea fișierelor aveți la dispoziție un hard disk clasic cu o capacitate de stocare de 640GB, iarăși suficient de încăpător pentru orice utilizator.

Uite că într-un final a venit momentul să vorbim și despre partea video a acestui laptop. Deși nu este un laptop din categoria gaming Toshiba Satellite L755-1N9 vine echipat cu o placă video dedicată. Este vorba despre NVIDIA GeForce GT 520M, o placă video cu 1GB de memorie RAM suficient de performantă pentru a rula fluent jocuri precum Fifa 12, de filme în format Full HD nu se mai pune problema. Pe partea de multimedia acesta este echipat standard cu: DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare stereo și o cameră web cu o rezoluție de 1.3 megapixeli. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule și vă poate oferi o autonomie de lucru de până la 4 ore și 30 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.