Toshiba Satellite L850-13M

Cu toate că o configurație bună și un preț pe măsură primează întotdeauna când vine vorba despre achiziționarea unui laptop, aspectul acestuia este cel care spune ultimul cuvânt, cel puțin atunci când vorbim despre un laptop care va fi folosit pentru uz personal. Din categoria design elegant cu o configurație multimedia și un preț excelent astăzi vom discuta despre Toshiba Satellite L850-13M.

Acest model este unul lansat de curând pe piața din România de producătorul coreean, și după cum puteți observa și în descrierea sa, este un model cu care vă veți putea delecta cu filme, jocuri și melodii la calitate HD excepțională. Ce trebuie să știți este faptul că acest laptop vine cu sistemul de operare Free Dos, un sistem de operare gratuit, pe care nu vi l-aș recomanda să îl păstrați.

 

 

 

 

 

Vezi pretul si mai multe imagini aici …

Cum am scris și la începutul acestui review acest laptop este unul cu un design diferit fată de ce întâlnim pe piață în acest moment. Sigur, mai sunt și alte laptopuri albe, însă nu cu un preț atât de bun – având în vedere și configurația cu care acesta vine. După cum se laudă și producătorul carcasa elegantă integrează elemente mate și lucioase într-un finisaj conceput să reziste amprentelor digitale. Este de apreciat acest aspect deoarece nu va mai fi nevoie să îl ștergeți zilnic de praf sau amprente, plus că zgârieturile nu vor mai fi la fel de vizibile precum la un laptop lucios.\

După cum se poate observa și din imaginile de mai sus acest model vine cu o tastatură completă, adică are în componenta și tastele numerice – foarte utile atunci când veți lucra mai mult timp cu cifre. Tastele sunt plate, silențioase, și foarte plăcute la atingere. Ca și dimensiuni, carcasa acestuia se încadrează în standardele actuale, are o greutate de 2.3 kilograme și o grosime de numai 3.3 centimetri.

Continuăm acest review cu mai multe informații și păreri despre configurația disponibilă pe acest model. Începem să vorbim despre procesor, probabil piesa de rezistență a acestui sistem. Este vorba despre un Intel Core i3 construit pe arhitectura 32 nanometri, supranumită și SandyBridge. Modelul cu care vine echipat acesta este 2350M, un model lansat la începutul anului 2011 și care funcționează la o frecvență standard de 2.3 GHz cu o memorie cache de 3 MB, mai pe scurt, exact de ce ai nevoie pentru a rula cam orice aplicație multimedia fără probleme.

Probabil că știți deja că ecranul cu care acesta vine echipat este unul cu o diagonală ce măsoară 15.6 inch, este un display LCD LED, care poate afișa o rezoluție maximă de 1366 x 768 pixeli. Are în componenta sa 4 GB de memorie RAM, suficienți pentru a funcționa cam orice aplicație sau joc. Însă producătorul oferă posibilitatea extinderii acesteia până la maxim 8 GB. Pentru stocarea fișierelor aveți la dispoziție un hard disk clasic cu o interfață SATA 3 și cu o capacitate de 640GB.

Toshiba Satellite L850-13M poate fi considerat și un bun sistem pentru jocuri. Bineînțeles că nu va rula orice joc apărut însă cam tot ce înseamnă joc până în 2010 – 2011 va rula fără probleme la o rezoluție mai mică sau mai mare. Acest lucru este posibil datorită plăcii video AMD Radeon HD 7670M care are 1GB de memorie disponibilă pentru astfel de aplicații.

Pe partea de multimedia acesta vine echipat standard, cu DVD-RW, cititor de carduri, două difuzoare stereo și o cameră web cu o rezoluție maximă de 1MB, perfectă pentru video conversațiile pe Skype sau Messenger. Ce mai îmi place este faptul că vine cu 1 port USB 2.0 dotat cu tehnologia Sleep-and-Charge, care după cum îi spune și numele vă permite să vă încărcați telefonul sau orice alt gadget chiar și atunci când laptopul este închis. Bateria este Litiu Ion cu 6 celule care vă permite să aveți o autonomie de lucru de până la maxim 4 ore și 30 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.